Džiovintų dilgėlių antpilas
Susmulkinkite šios vaistažolės lapus, paskui užpilkite juos termose puse litro verdančio vandens ir palikite pritraukti 30-40 minučių. Po to iškoškite ir gerkite po trečdalį stiklinės tris kartus per dieną, valanda po valgio.
Obuolių actas
Ši priemonė naudojama ir išoriškai, ir iš vidaus. Galite kasdien rytais ir vakarais obuolių actu įtrinti pažeistas vietas. Taip pat reiktų išgerti dvi-tris stiklines vandens su dviem arbatiniais šaukšteliais obuolių acto vienai stiklinei.
Šviežios bulvės
Norint išbandyti šį receptą, reikės šviežių bulvių, kurios sutarkuojamos smulkia tarka. Paskui uždėkite tarkius ant pažeistos vietos maždaug centimetro storio sluoksniu. Ant viršaus galite keturioms-penkioms valandoms uždėti marlės tvarstį. Po šio laiko tarkius galima pakeisti naujais ar nuplauti šviežiomis bulvių sultimis.
Apynių spurgai
Jums reikės vieno valgomojo šaukšto apynių spurgų, kurie užpilami 200 mililitrų verdančio vandens ir 15 minučių kaitinami vandens vonelėje. Paskui nusunkite ir gerkite prieš valgį po stiklinę tris kartus per dieną. Tuo pat metu ant pažeistos vietos uždėkite kompresą, suvilgytą apynių nuovire.
Kalankės lapai
Antpilui pagaminti paimkite pusės litro stiklainį, suberkite į jį smulkintus kalankės lapus ir užpilkite 40 procentų spiritu. Leiskite pastovėti tamsioje vietoje septynias dienas, periodiškai suplakite. Pasibaigus šiam laikui antpilą iškoškite ir juo ištrinkite kojas. Įtrinti antpilą reikia iš apačios į viršų masažiniais judesiais. Tai kartoti reikia reguliariai keturis mėnesius.
Baltagūžiai kopūstai
Šiam receptui reikės baltagūžio kopūsto lapų. Kočėlu juos gerai sutrinkite, paskui vieną pusę ištepkite aliejumi ir uždėkite ta puse ant pažeistos vietos. Tada koją aptvarstykite ir palikite parai.
Antaninių obuolių antpilas
Paimkite tris vidutinio dydžio antaninius obuolius, nuplaukite juos šaltame vandenyje ir sudėkite į emaliuotą puodą. Tada užpilkite vieną litrą verdančio vandens, uždenkite dangčiu ir įsukite į antklodę.
Palikite keturias valandas pastovėti. Paskui sutrinkite vandenyje esančius obuolius ir iškoškite. Gerkite su medumi: vienam arbatiniam šaukšteliui medaus 50 mililitrų skysčio. Gerkite rytais prieš valgį.