Rinkitės tokį pedikiūrą, kuris atliekamas aparatu. Visų pirma tokios procedūros metu praktiškai neįmanoma užsikrėsti grybelinėmis ar kitomis ligomis. Be to, įvairūs antgaliai leidžia lengvai sutvarkyti sunkiai pasiekiamas vietas (tarp kojų pirštų, pirštų galiukus) ir neleidžia nago plokštei įaugti į odą. Trečia, tokia procedūra atliekama greičiau, yra visiškai neskausminga, o jos rezultatas jus džiugins ilgiau.

Rinkitės gelinį laką. Visų pirma, jis praktiškas. Su tokiu laku pedikiūras atrodys puikiai iki trijų savaičių, o juo lakuojant nagus, mažesnė tikimybė, kad atsiras atspaudų ir nutrupėjimų. Jei vis dėlto renkatės paprastą laką – geriau naudokite savo. Juk nežinote, kaip ilgai lako buteliukas stovi ant meistro stalo, o pasenęs lakas prasčiau padengia nagą, greičiau nutrupa.

Jei kojų nagus nusilakavote paprastu laku, kartą per porą dienų atnaujinkite viršutinį jo sluoksnį – tai suteiks pedikiūrui blizgesio ir apsaugos spalvą. Ypatingą dėmesį skirkite nagų kraštams – ten lakas nutrupa greičiausiai.

Keiskite avalynę. Vasarą stenkitės neavėti batelių siauru priekiu. Ilgai juos avint ne tik gadinasi pedikiūras, bet ir deformuojasi kojų pirštai.

Drėkinkite pėdas. Kasdien kojų pirštus tepkite nagams skirtu aliejumi – taip neatsiras atplaišų, odelės nešerpetos.

Lepinkite pėdas spa ritualais. Patį paprasčiausią iš jų galima drąsiai praktikuoti namuose. Pirmas tris dienas po pedikiūro prieš miegą išmirkykite kojas, pasitepkite maitinančiu kremu ir apsiaukite medvilnines kojines.

Ir, žinoma, prisiminkite svarbiausią taisyklę, kuri padės išsaugoti pedikiūrą – pėdoms reikia reguliarios priežiūros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)