O vertingų produktų galima įsigyti iš ūkininkų.

1. Portulaka

Šio augalo lapeliai – žali, mėsingi, su citrinos prieskoniu. Juose gausu dviejų galingų antioksidantų – melatonino ir glutationo. Portulakos – užderimą malšinantys augalai, nes juose yra omega 3 nesočiųjų riebalų rūgščių. Šiuose augaluose yra cinko, kuris reikalingas imunitetui ir gerina virškinimą.
Įberkite portulakos lapelių į salotas, į troškinius.

2. Kaliaropė

Kaliaropėse gausu uždegimus slopinančių medžiagų, kaip ir jų giminaičiuose – lapiniuose kopūstuose ir brokoliuose. Kaliaropės – ir vitamino C šaltinis, be to, jos traškios, tad gali būti puikus traškučių pakaitalas. Na o kaliaropių riekeles galite pamirkyti į įvairius užtepus, kaliaropių galima įtarkuoti į salotas, troškinius.

3. Gervuogės

Gervuogėse yra pelaginės rūgšties, kuri saugo nuo vėžio, malšina uždegimus, gausu ląstelienos – 5 g stiklinėje.
Sutrinkite gervuoges su čija sėklomis – bus skanus, nesaldu džemas. Galite įmaišyti gervuogių ir į žalius bei vaisių kokteilius.

4. Varnalėšų šaknys

Varnalėšų šaknys valo kraują, gerina virškinimą, nes skatina daugintis gerąsias bakterijas. Varnalėšose gausu antioksidantų, ląstelienos, inulino, kuris slopina uždegimus. Varnalėšose yra kalcio ir kalio, todėl jos sveika ir kaulams.
Varnalėšų šaknų galima įpjaustyti į sriubas, troškinius, galima parauginti.

Varnalėša

5. Shiitake grybai

Grybuose yra antioksidantų, todėl jie stiprina imunitetą. Antioksidantas beta glucanas slopina uždegimus, taip pat stiprina širdies veiklą.
Grybus galite išvirti, pakepinti, patroškinti, įdėti į mėsos patiekalus, taip pat įdėti į paprastų grybų patiekalus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)