Pasirodo, kad bananų žievės taip pat yra vertos dėmesio. Jos saugo šiuos nuostabius vaisius nuo nepalankių išorės sąlygų. Svetainė healthawarenessforall.com pristato kelis būdus, kaip bananų žievės gali padėti džiaugtis nepriekaištinga oda, apie kurią visuomet svajojame.

1. Palengvina egzemos, aknės ir psoriazės simptomus

Bananų žievės gali malšinti niežėjimą ir uždegimą, kurį kelia tokios rimtos odos ligos kaip psoriazė, aknė ir egzema. Taip yra dėl to, kad bananų žievės turi daug kalio ir antioksidantų.

Pirmiausia atsipjaukite nedidelį banano žievės gabaliuką. Tuomet vidine jo puse patrinkite problemines odos vietas. Palikite ant odos žievės skaidulas pusvalandžiui, o tuomet jas nuvalykite.

Šią procedūrą kartokite triskart per dieną kelias dienas iš eilės. Jei galite, palikite žievės likučius ant veido per visą naktį ir ryte nuvalykite.

2. Pašalina akių patinimus

Bananų žievėse yra daug kalio. Kalis padeda pašalinti iš odos druskos perteklių, kuris sulaiko skysčius ir sukelia pabrinkimus. Bananų žievės taip pat puikiai pašalina tamsius ratilus paakiuose.

Atsipjaukite du banano žievės gabaliukus, kurie uždengtų abi akis. Kad pastebėtumėt rezultatą, jums reikėtų palikti žieves ant akių per visą naktį. Ryte galėsite džiaugtis žvaliu žvilgsniu.

3. Saugo odą nuo ultravioletinių spindulių

Bananų žievės taip pat turi vitamino C. Taigi jos gali būti puikus antioksidantų šaltinis, apsaugantis odos ląsteles nuo įvairios žalos, netgi tos, kurią daro ultravioletiniai spinduliai.
Kitaip tariant, bananų žievės gali tapti natūralia apsauga nuo saulės spindulių.
Jums tereikia vidine žievės puse ištrinti veido odą, kai ruošiatės išeiti į lauką.

4. Drėkina odą

Tikėkite arba ne, bet bananų žievės gali padėti, jei jūsų oda yra sausa. Taip yra dėl to paties kalio, kurio yra bananų žievėse – šis mineralas puikiai tinka sausai odai.

Supjaustykite banano žievę gabaliukais. Vidine šių gabaliukų puse ištrinkite odą – ji bus nedelsiant sudrėkinta. Šis metodas tinka ir labai išsausėjusioms odos vietoms.

5. Sumažina senėjimo požymius

Laisvieji radikalai kenkia odos ląstelėms. Tačiau joms gali padėti bananų žievės. Kaip? Jos turi daug antioksidantų, kurie apsaugo ląsteles nuo kenksmingo poveikio ir kovoja su laisvaisiais radikalais.

Kuo ši žala bus mažesnė, tuo mažiau matysis tokių senėjimo ženklų kaip senatvinės dėmės, smulkios raukšlelės ir gilesnės raukšlės. Jei norite turėti jaunatvišką ir švytinčią odą, bananų žievės yra viskas, ko jums reikia.

Tiesiog trinkite veido odą vidine žievės puse. Jos likučius palikite ant odos maždaug 30 minučių. Vėliau nuplaukite juos vandeniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)