Vis dėlto neseniai knygą „Pretty Happy“ parašiusi aktorė Kate Hudson – retai pasitaikanti išimtis, kuri mielai sutinka dalintis savo laimės formule, rašo wellandgood.com.

Garsenybė tikina pavargusi dėl nuolat jai pateikiamų klausimų, kaip jai pavyksta palaikyti formą, kaip ji atsikratė per nėštumą priaugtų kilogramų ir kaip išlieka sveika ir laiminga.

„Jei norite pakeisti gyvenimo būdą, nepakaks vien pamėgti nuotraukų „Instagram“, reikės laiko ir disciplinos“, – patikino ji.

„Kai imi save suprasti, imi suvokti ganėtinai gretai, kad tobulumas ir idealumas nėra tavo tikslas“, – tęsė K. Hudson. Savo knygoje aktorė visiškai atvirai pasakoja apie jos patirtus džiaugsmus ir sunkumus, nėštumo metu priaugtus kilogramus, ekstremalias dietas ir neužtikrintumą dėl savo kūno.

Vis dėlto dabar būdama, kaip ji pati sako, sveikiausiame amžiuje ji papasakojo apie tai, ką vadina gerovės esme.

„Svarbu jaustis gerai savo kūne, nes tada atsiranda pasitikėjimas savimi, žmogus pradeda jaustis laimingas“, – aiškino ji. Štai penkios sveikatai naudingos ir įkvepiančios K. Hudson pamokos, kaip pamilti savo kūną.

1. Jūsų kūnas yra protingesnis, nei manote

Kūnas nuolat mėgina mums ką nors pasakyti, tik ne visada tai išgirstame. K. Hudson rekomenduojamas paprastas būdas – viską surašyti ant lentos, kuri turėtų tapti vieta, kur sugula visos jūsų mintys, kylantys klausimai ir baimės.

„Ši lenta – tai veidrodis, atspindintis, kas yra jūsų galvoje, širdyje ir kūne. Tai dinamiškas nuolat kintantis atspindys, liudijantis apie tai, kas vyksta jūsų viduje, taigi susipažįstate su savo vidumi“, – teigė ji.

Taigi maža to, kad tiesiog dievinsite rytais gerti jogurto pagrindu paruoštą tirštą kokteilį, tikėtina, kad suprasite, kad šis kokteilis iš tikrųjų teigiamai veikia virškinimą ir suteikia jums daugiau energijos, nei manėte. Įsiklausymas į savo kūną galimai reiškia, kad jūs jį keičiate ir stebite, ar jaučiatės nuo to geriau.

2. Tai tik nekontroliuojamos situacijos

Ar jūsų darbų sąrašas toks ilgas, kad netgi teko pasidaryti prioretizuotą sąrašą? Ar eidami miegoti galvojate apie visa tai, kas jūsų laukia rytoj? K. Hudson teigia šią pamoką išmokusi, kai jai pakriko nervai ir ji kreipėsi į savo mamą Goldie Hawn patarimo.

„Noriu, kad primerktum akis ir pažvelgtum į viską kitaip“, – dukrai patarė ji.

„Prisimerk ir įsivaizduok, kad viską aplink matai pirmą kartą“, – tęsė G. Hawn.

Kai aktorė tai padarė, suvokė, kad žvelgia, pavyzdžiui, į kėdę, ant kurios sėdi, tačiau negalvoja apie ją užplūdusius jausmus. Koks gi šios istorijos moralas?

„Ji man pasakė ir vėliau paaiškino, kad neturiu pamiršti, kad esu gera ir viskas yra gerai, situacija būna nekontroliuojama, tačiau su pačiu žmogumi yra viskas gerai“, – patikino K. Hudson.

3. Jūsų kūnas nuolat keičiasi

„Gyvenimas yra veiksmažodis“, – šią feministinių pažiūrų rašytojos Charlotte Perkins Gilman citatą K. Hudson panaudojo savo knygos įžanginėje dalyje.

Juk gyvenimas – tai judėjimas, ieškojimas ir veikimas.

„Nebuvo taip, kad atsibudusi vieną rytą suprasčiau, kaip turėčiau savimi pasirūpinti. Man prireikė laiko, kad suvokčiau, kaip tai padaryti, ir vis dar mokausi kiekvieną dieną“, – rašo K. Hudson.

„Tai yra procesas, o mano kūnas nuolat keičiasi. Keičiasi ir jūsų kūnas. Kai išmokau priimti tai, kad jis visada bus toks, atsipalaidavau. Mūsų kūnai niekada nebūna nesikeičiantys“, – tikino ji.

K. Hudson pabrėžia, kad bet kuri veikla yra svarbi, tačiau visų pirma būtina išsiaiškinti, kas patinka, kad mankšta taptų laukiama veikla. „Mankšta iš tikrųjų yra judėjimas, kuris leidžia jums jautis gerai“, – aiškino ji.

4. Mityba – ne tik svarbus, bet ir malonus dalykas

„Jei noriu pavalgyti restorane, leidžiu sau tai daryti kartą per savaitę, noriu pajausti malonumą, noriu kartais daryti tai, kas nėra sveika“, – pasakojo aktorė.

„Vis dėlto ji pataria į tai žvelgti kaip į malonumą ir gyvenimo patirtį, o ne vien tik kaip į beprasmišką veiklą.

Kitaip tariant, būtų teisinga susilaikyti nuo užkandžiavimo žiūrint filmą namuose, tačiau nereikėtų atsisakyti gabalėlio torto ar papildomos vyno taurės geriausios draugės gimtadienyje. Net jei ateityje nė neprisiminsite, ką gėrėte ar valgėte tą vakarą, malonūs vakaro įvykių prisiminimai neabejotinai atmintyje liks dar ilgai.

5. Leiskite sau savanaudiškumą

Nors atrodo, kad net ir įžymybės neišvengia darbo ir gyvenimo balanso sutrikimų, K. Hudson tikina įmynusi paslaptį, kaip „neperdegti“. Jos teigimu, būtina žengti žingsnį savanaudiškumo link ir sutelkti dėmesį į save.

„Jei į pirmą vietą neiškelsite savo poreikių, troškimų ir svajonių, nebūsite sėkmingi. Daugeliui, ypač mūsų tėvams toks požiūris gali pasirodyti itin savanaudiškas. Kultūriškai esame suprogramuoti į pirmą vietą iškelti šeimą, o meilę reikšti per pasiaukojimą“, – pasakojo ji.

„Standartinėje dienoje retai pasitaiko gyvybiškai svarbių situacijų, taigi kiti žmonės ir jų poreikiai gali palaukti, kol baigsite mankštą ar meditaciją. Kai kitus iškeliame aukščiau už save, keliame stresą sau ir savo protui, o tai gali virsti ligomis“, – pasakojo K. Hudson.

Ilgalaikėje perspektyvoje, anot aktorės, svarbiausia yra iš tikrųjų gerinti santykius su kitais. „Ironiška, tačiau pasirūpindami visų pirma savimi mes kur kas labiau galime pasirūpinti tais, kuriuos mylime“, – tikino ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)