1. mitas – kontraceptinės piliulės skatina celiulitą.

Šis mitas sklando gana seniai. Manoma, kad celiulitas kažkaip susijęs su estrogenu (kadangi daug moterų turi celiulitą, o vyrai jo turi retai; moterims celiulito gali atsirasti bet kada po brendimo, kai ima didėti estrogeno lygis), tačiau moksliškai neįrodyta, kad nuo kontraceptinių piliulių atsiranda celiulitas arba padidėja, huffingtonpost.com teigia dermatologas Robynas Gmyrekas.

Nežinoma, kodėl atsiranda celiulitas, kuris yra riebalų ląstelės, kurios išstumia skaidulinį audinį, jungiantį odą su raumenimis, ir todėl oda pasidaro panaši į apelsino žievę.

2 mitas – kremai nuo celiulito neveiksmingi.

Tiesa. Nėra stebuklingo tepalo, kurį įtrynus į odą išnyktų celiulitas. Tiesa, specialistų teigimu, kai kurie kremai ir losjonai trumpam pagražina odą. Tokio poveikio turi kremai su kofeinu, retinoliu, kurie skatina kolageno ir elastino gamybą organizme.

3 mitas – specialūs pratimai kojoms ir sėdmenims gali sumažinti celiulitą.

Mitas. Pratimų nauda didelė, tačiau jie nenaikina celiulito. Tiesa, reguliariai sportuojant celiulitas mažėja, jau vien todėl, kad spartėja kraujotaka. Sportuojant išvengsite ir antsvorio, kuris išryškina celiulitą (kuo riebalų ląstelės didesnės, tuo labiau jos spaudžia audinį, tuo gumbuotesnė atrodo oda).

4 mitas – invaziniais metodais galima visiems laikams panaikinti celiulitą.

Iš tiesų jokia procedūra, kad ir kokia veiksminga, invazyvi būtų, visiems laikams nepanaikins celiulito. Na, jei celiulitas stipriai išvešėjęs, gali padėti lazerinė terapija, kurios metu kaitinamos riebalų ląstelės ir taip tirpdomi riebalai. Yra daugiau panašių invazyvių metodų. Po visų jų poveikis jaučiamas maždaug metus, tiesa procedūros nepigios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)