Sunku rasti žmogų, kuris būtų patenkintas savo talija - bent nedidelis pilvukas linkęs atsirasti bemaž visiems. Kokios to priežastys? Stresas, netinkama mityba ir per mažai judėjimo. Kaip pilvuką įveikti?
© Shutterstock nuotr.

Jums siūloma programa „minimum“: mažiau cukraus, riebalų, pyragėlių ir žalių daržovių. Venkite maisto, ruošto pramoniniu būdu - jame gausu cukraus ir riebalų.

Valgykite ramioje aplinkoje, neskaitykite spaudos valgydami arba žiūrėdami televizorių. Nekramtykite kramtomosios gumos, norėdami numalšinti alkį. Negerkite valgydami, pusę valandos prieš ir 2 val. po valgio. Nerūkykite prieš ir iš karto po valgio. Apie 10 min po valgio pabūkite ramiai, taip leisdami organizmui pradėti virškinimo procesą. Venkite druskos.

Atkreipkite ypatingą dėmesį į maisto gaminimo būdą. Jūsų atveju siūloma gaminti greitpuodyje, keptuvėje su nepridegančiu paviršiumi arba garuose. Teikite pirmenybę garuose paruoštoms daržovėms: jos nedirgina žarnyno ir nepučia pilvo.

Teisingai sudarykite meniu: jums nerekomendujami pieno produktai dideliais kiekiais, austrės, midijos, kai kurios daržovės (kopūstai, ropės, žirniai, pupos ir kt.), riešutai, pyragėliai, gazuotas vanduo, alus, patiekalai pagaminti fritiūrinėje ir riebūs padažai.

Kovokite su stresu. Meditacija padės jums susidoroti su įtampa ir valdyti savo jausmus.

Pirmoji savaitė

PIRMADIENIS

Pusryčiai

Arbata arba kava be cukraus,

1 indelis natūralaus jogurto,

30 g duonos,

5 g sviesto,

½ arbatinio šaukštelio vaisių želė arba uogienės.

Pietūs

Salotos iš kukurūzų su alyvų aliejumi ir actu,

1 vištos šlaunelė be odos,

virtos morkos,

1 indelis natūralaus jogurto,

obuolių piure.

Vakarienė

Burokėliai + užpilas,

120 g neriebios žuvies,

žaliųjų šparaginių pupelių,

1 dubenėlis ryžių,

1 riekelė duonos,

vaisių salotų.

ANTRADIENIS

Pusryčiai

¼ standartinės javainių porcijos be cukraus + liesas pienas,

1 vaisius arba vaisių piurė.

Pietūs

Salotos + alyvų aliejus ir citrinų sultys,

1 gabalėlis keptos avienos nugarinės,

žaliųjų šparaginių pupelių ir virtų bulvių,

1 liesas jogurtas,

1 vaisius arba vaisių piurė.

Vakarienė

Daržovių sriuba,

omletas su pievagrybiais (2 kiaušiniai + baltymas),

spageti,

1 persikas.

TREČIADIENIS

Pusryčiai

Arbata arba kava be cukraus,

1 natūralus jogurtas,

1 riekelė duonos,

5 g sviesto.

Pietūs

Veršienos muštinis,

keptos daržovės,

20 g sūrio,

20 g duonos,

vaisių salotos.

Vakarienė

Tarkuotų morkų ir obuolių salotos su alyvų aliejumi ir citrinos sultimis,

špinatai, troškinti neriebioje grietinėlėje,

1 kriaušė.

KETVIRTADIENIS

Pusryčiai

¼ standartinės javainių porcijos be cukraus + liesas pienas,

1 vaisius arba vaisių piurė.

Pietūs

Salotos iš bulvių, žalųjų šparaginių pupelių ir pomidorų + alyvų aliejaus ir actas,

120 g neriebios žuvies file su prieskoniais,

brokoliai,

varškė,

1 vaisius.

Vakarienė

Daržovių sriuba arba šviežių aguročių salotos,

baltosios pupelės su morkomis,

20 g grūdėtos duonos,

vaisių salotos.

PENKTADIENIS

Pusryčiai

Arbata arba kava be cukraus,

125 g varškės,

30 g duonos,

1 indelis vaisių želė.

Pietūs

Daržovių salotos su neriebiu majonezu,

2 minkštai virti kiaušiniai,

makaronai su šviežiais pomidorais,

1 jogurtas,

½ greipfruto.

Vakarienė

Žaliosios salotos su alyvų aliejumi,

120 g žuvies filė,

2 virtos bulvės,

1 liesas jogurtas,

1 persikas.

ŠEŠTADIENIS

Pusryčiai

¼ standartinės javainių porcijos be cukraus + liesas pienas1,

1 vaisius.

Pietūs

Pomidorai su feta sūriu, alyvų aliejumi ir citrinų sultimis,

120 g neriebios žuvies,

1 dubenėlis ryžių,

1 kepta bulvė.

Vakarienė

Sriuba,

salotos ,

20 g grūdėtosios duonos,

20 g lieso sūrio,

vaisių salotos.

SEKMADIENIS

Pusryčiai

Arbata arba kava be cukraus,

30 g duonos,

1 indelis lieso jogurto be priedų,

vaisių piurė.

Pietūs

Žaliosios salotos su alyvų aliejumi ir citrinų sultimis,

grilyje keptas vištienos kepsnys,

aguročiai su česnakais,

šviežias ananasas.

Vakarienė

Daržovių sultinys,

mišrainė iš poro, razinų, vištienos filė, obuolių piurė.

Jeigu norėsite užkąsti, suvalgykite gabalėlį nesaldaus juodojo šokolado, bet ne obuolį arba jogurtą, kurie sukels bereikalingą gurgėjimą žarnyne.

Antroji ir trečioji savaitė

Tas pats meniu. Venkite fritiūrinėje keptų produktų, patieklų su padažais. „Susidraugaukite“ su česnaku. Jis padės pagerinti virškinimą. Nepiktnaudžiaukite druska.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Atgijęs Latvijos krepšinis: auksinė karta – pakeliui į šlovės olimpą specialiai Krepšinis.lt iš Rygos (28)

Latvija prieš Lietuvą. Rungtynės Rygos arenoje, į kurias bilietai ištirpo akimirksniu. Akistata,...

Vilniaus oro uosto atidarymo laukė dėl įdomios priežasties – pomėgiu užkrėtė ir žmoną (8)

Petras Kaukėnas yra avionikos specialistas . 26 metų vaikinui tenka dažnai atsakinėti į...

Lietuje pabudusi „Karklė“ tęsia linksmybes vienam rytas baigėsi komisariate (19)

Šeštadienio rytą festivalininkai „ Karklėje “ prabudo nuo lietaus lašų barbenimo į...

Lekiate prie jūros? Nepamirškite, Jus stebi (71)

Atostogauti galima ir reikia, tik ne tuomet, kai vairuoji. Tokią žinią visą vasarą vairuotojams...

Elitinėje vietoje – gėdingas vaizdas (120)

Išklypusios plytelės ir išlūžę latakai, daug metų neveikiantis apgriuvę fontanas. Taip jau ne...

Lietuviai rado dar vieną apsipirkimo maršrutą (236)

Europos statistikos agentūros „Eurostat“ duomenimis, Lietuvoje šiemet prekių ir paslaugų...

Karščiausioje Žemės vietoje gyvybė rasta rūgštyje (3)

Siurrealistinių spalvų peizaže dominuoja ryškiai žalia ir geltona, burbuliuoja karštas vanduo,...

Vienas šuolis į vandenį pakeitė šeimos gyvenimą istorija sujaudino tūkstančius (91)

Birželio 10 d. vilnietis Aurimas Vėbra patyrė labai sudėtingą traum ą – kaklo penkto...

Pirmą „Lietuvos ryto“ treniruotę surengęs R. Kurtinaitis palinkėjo A. Gudaičiui parvežti medalį susipažino su asistentu (20)

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda šeštadienio rytą surengė pirmą treniruotę, kurią,...