Dietos esmė slypi raciono kaloringumo sumažinime iki 1200-1800 kilokalorijų per dieną, rašo dietplan.ru.

Jeigu jūs sveriate 60 kilogramų, dienos kalorijų skaičius sieks 1200 kilokalorijų;

Nuo 60 iki 70 kilogramų – 1500 kilokalorijų;

Daugiau kaip 70 kilogramų – 1800 kilokalorijų per dieną (didinant porcijas).

Mitybos kaloringumas sumažinamas išskirtinai angliavandenių (pirmiausia paprastųjų), taip pat riebalų sąskaita. Baltymų suvartojimas auga, kas leidžia sėkmingai mažinti svorį nejaučiant alkio, ir neigiamų padarinių sveikatai.

Ką galima ir ko negalima valgyti laikantis šios dietos?

Pagrindiniai mitybos produktai yra šie:

neriebi mėsa, vištiena, žuvis, jūros gėrybės
kiaušiniai
pienas ir kefyras (be cukraus ir neriebus)
varškė ir neriebus sūris
daržovės, išskyrus bulves ir morkas
nesaldūs vaisiai
alyvuogių aliejus

Štai ir viskas. Prieskoniai, druska ir riebalai (aliejus ir sviestas) turi būti vartojami labai saikingai. Žinoma, skysčių – vandens, nesaldžios arbatos ir vaistažolių arbatų – reikia gerti ne mažiau kaip pusantro litro per dieną. Raciono pagrindą turi sudaryti daržovės ir baltymų produktai. Iš esmės, tokia dieta suteikia būtiną maistinių medžiagų minimumą, leisdama sumažinti svorį nekenkiant sveikatai.

O štai draudžiamų produktų sąrašas platesnis, į jį patenka visi konditerijos gaminiai, bulvės, viskas, kas kepta, sūdyta ar rūkyta, dešros, riebūs padažai, pusfabrikačiai, greitasis maistas ir t. t.
Laikantis šios dietos maistas gaminamas verdant, troškinant ir ant garų.

Iš pirmo žvilgsnio ši dieta atrodo labai griežta, tačiau draudžiami produktai daugiausiai yra „tuščių“ kalorijų, riebalų, cukraus ir druskos šaltinis. O naudingos kruopos, duona ir bulvės būtinai grįš į jūsų racioną, tik kiek vėliau.

Dietos meniu pavyzdys

Vienos dienos meniu atrodo maždaug taip:

Pirmi pusryčiai: kiaušinienė ar omletas iš dviejų kiaušinių, kopūstų salotos su aliejumi, nesaldi arbata su pienu.

Antri pusryčiai: 100 gramų neriebios varškės.

Pietūs: vegetariška sriuba arba barščiai, šviežių daržovių salotos, gabalėlis virtos vištienos.

Pavakariai: stiklinė neriebaus kefyro arba kito rūgštaus pieno gėrimo.

Vakarienė: ant garų paruošta žuvis su troškintomis ar virtomis daržovėmis.

Prieš miegą: stiklinė kefyro.

Dėl įvairovės pateikiame antrą meniu variantą:

Pirmi pusryčiai: virta mėsa (75-100 gramų) su žaliaisiais žirneliais, arbata su pienu.

Antri pusryčiai: varškės sūrelis ar keptas obuolys.

Pietūs: vegetariška sriuba su daržovėmis, ant garų paruošta žuvis ir salotos, iš sausų vaisių virtas kompotas.

Pavakariai: vaisių sultys ar erškėtrožių nuoviras.

Vakarienė: varškė su jogurtu, arbata.

Prieš miegą: stiklinė kefyro.

Visą dieną galima gerti negazuotą vandenį, nesaldžią arbatą, erškėtrožių nuovirą.

Kaip veikia mitybos instituto sukurta dieta?

Ši prieš daug metų sugalvota dieta primena šiuolaikines baltymų dietas, kurios įrodė savo efektyvumą. Svoris krenta dėl to, kad sumažėja suvartojamų kalorijų kiekis, atsisakoma saldumynų ir riebių maisto produktų, išsivalo šlakai. Baltymai padeda palaikyti raumenų masę ir medžiagų apykaitą, kas taip pat padeda organizmui deginti riebalus. Laikantis šios dietos taip pat galima sportuoti, tačiau tai nėra taip paprasta, mat be angliavandenių treniruotis yra gana sunku.
Dietos rezultatai

Per 18 tokios mitybos dienų galima numesti iki dešimties kilogramų! Tačiau, pirma, viskas priklauso nuo jūsų pradinio svorio ir antsvorio kiekio. Nutukę ir tie, kurie turi daug papildomų kilogramų, svorį meta lengviau. O tiems, kurių svoris viršija normą 5-7 kilogramais, kūno masę pavyks sumažinti 2-4 kilogramais. Antra, numestus kilogramus sudaro ne tik riebalai, bet ir vanduo bei, atleiskite už detales, žarnyno turinys.

Mitybos instituto sukurta dieta priskiriama prie turinčių mažai angliavandenių dietų, ji riboja druską, todėl gerai šalinami pertekliniai skysčiai. Daržovės ir vaisiai valo žarnyną. Apskritai, jos rezultatas yra geras ir patvarus su sąlyga, jeigu ją baigę nelėksite į piceriją ar kulinarijos parduotuvę.

Kai užbaigsite dietą, nevertėtų iškart sugrįžti prie savo įprasto raciono, kitaip prarasite rezultatus. Jūsų tikslas – įtvirtinti rezultatą. Keisti meniu neverta, pakanka į jį įtraukti sudėtingus angliavandenius: kruopas, rupią duoną, ankštinius. Žinoma, viską saikingai.

Ši dieta gali tapti puikiu „startu“ tiems, kas tik pradeda mesti svorį, ir geru variantu tiems, kurie jau numetė kelis kilogramus. Panašiai atrodo sportininkų, kurie meta svorį prieš varžybas, racionas – nieko nereikalingo, tačiau viskas, kas būtina.

Deja, tokia dieta tinka ne visiems. Žmonėms, kurie turi problemų su inkstais ir kepenimis, prieš imantis šios dietos geriau pasikonsultuoti su gydytoju. Netinka ji ir jaunoms maitinančioms mamoms, nėščioms moterims. Jeigu mėgstate saldžiai, ši dieta pareikalaus ypač daug valios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)