Monika sporto ir sveikatingumo projekte „Final Fit Ladies“, kuriame 10 merginų varžosi, kuri per 4 mėnesius pasieks geriausių rezultatų, pasiryžo dalyvauti vos pamačiusi reklamą socialiniame tinkle.

Itin aktyvi mergina sportu mėgaujasi nuo vaikystės, o sporto klubą lanko jau 14 metų, tačiau vis nematė norimų rezultatų, o ir pats sportas buvo labiau dėl malonumo, o ne tikslų siekimo. Tapusi projekto dalyve gavo progą išmėginti savo ribas.

Griežtas mitybos planas, trys treniruotės per savaitę su dviejų trenerių priežiūra, nuolatinės fotosesijos ir filmavimai privertė gerai pasitempti ir Monika pripažįsta, kad pradžia nebuvo lengva, tačiau ryškūs rezultatai suteikia vis daugiau džiaugsmo: „Aš tiek metų sportavau, o tik dabar išgaunu tokią formą, kokios visada norėjau. Žinokite, kartais man pačiai sunku patikėti, kai matau save veidrodyje, kad man tai pavyko. O geriausia tai, kad iki projekto pabaigos dar pusantro mėnesio, todėl žadu pasiekti dar geresnių rezultatų!“
Monika Černauskaitė

Projekto dalyvės gavo trenerių Vidmanto Čiūtos ir Dominyko Rukšėno sudarytus mitybos planus. Anksčiau visai mitybos neribojusiai Monikai naujasis režimas buvo rimtas iššūkis. Tik prasidėjus trečiajam mėnesiui mergina pajuto ramybę ir priprato prie naujų produktų ir porcijų.

„Šiandien jau išmokau valgyti, kaip reikia, ir supratau, kad dėl rezultato reikia visų pirma susidėlioti viską galvoje, o tada jau viskas savaime pavyksta. Maistas labai svarbus, o aš tą supratau tik dabar... Bet geriau vėliau nei niekada, tiesa? Mitybos programos tokios veiksmingos, kad dabar kasdien matau, kaip gražėja linijos, ryškėja raumenys“, – sako ji.
Monika Černauskaitė

Monika pripažįsta, kad jai svarbi jos išvaizda. Ji veikiau pasistengs dėl to, kad būtų geriausia savo versija, o ne skųsis mėgaudamasi patogumais. Ji negaili kritikos toms, kurios verkšlena dėl savo kūno, tačiau nieko nedaro: „Kai apsileidusios moteriškės teisinasi prasta genetika, aš galiu drąsiai sakyti, kad čia tik pasiteisinimai. Kiekviena renkasi, ką dėti į burną. Jos tiesiog neturi noro ir valios keisti savo gyvenimo būdą. Mano giminėje dauguma moterų – rubensiškų formų, tokia galėčiau būti ir aš. Tačiau suprantu, kad renkuosi pati – arba būnu puikios figūros, gerai jaučiuosi ir didžiuojuosi savimi, sulaukiu komplimentų, drąsiai rengiuosi tokius drabužius, kokių tik noriu, arba sėdžiu kampe ir kaltinu genetiką ar ką kita.“

Sporto salėje Monika taip pat labai patobulėjo. Treniruotės su trenerių priežiūra Savicko sporto klube neleidžia atsipalaiduoti ir priverčia nuolat plėsti savo ribas. Ji pasakoja, kad anksčiau ant lygiagrečių su pagalba atlikdavo 5 nusileidimus, o dabar padaro 3 serijas po 10 pakartojimų. Anksčiau tik svajodavo atlikti pratimą presui su ratuku, kai besileidžiant žemyn sunkiai dirba visas kūnas, tačiau dabar ji atlieka ne vieną ir šio pratimo seriją.
Monika Černauskaitė

Projekto dalyvė šiuo metu yra raumenų ryškinimo etape, todėl sportuodama atlieka daug pakartojimų su ne itin dideliais svoriais. Treneris Dominykas Rukšėnas sako, kad Monikai sudarytos išties rimtos programos. Jai jau nebetinka pradedančiųjų treniruotės, kadangi ji ilgai sportavusi. Monikos kūnas keičiasi labai greitai. Salėje treneriai Monikai suteikia daug laisvės, įvairina pratimus. Vidmantas Čiūta priduria, kad Monika treniruotėje atiduoda visą save, o tą atspindi jos rezultatai: „Per šį trumpą laikotarpį Monikos pasikeitimai stulbinana tiek padidėjusiomis fizinėmis galimybėmis, tiek vis grakštesnėmis kūno linijomis“.

Per kelis mėnesius projekte pasikeitė Monikos požiūris į save: „Tikrai įgavau daugiau pasitikėjimo. Aš labai myliu save! Vienintelis dalykas, kurio gailiuosi – kad nepradėjau to daryti prieš kokius 10 metų. Bet yra kaip yra, dabar spaudžiu iš savęs maksimumą.“ Sunkius momentais, kai gyvenimą apsunkina hormonai ar kova su saldumynais, projekto dalyvė stengiasi kantriai išlaukti ir tada keliauti toliau savo didelių tikslų link – sudalyvauti bikini fitness varžybose.

Treneriai D. Rukšėnas ir V. Čiūta patys neseniai pasirodė kultūrizmo varžybose, o ruošdamiesi įgavo daug žinių ir patirties, kurią žada perduoti Monikai ir kitoms projekto dalyvėms, svajojančioms pasiekti varžybinę formą.

V. Čiūta teigia, kad Monika tikrai gali pasiekti aukštų rezultatų ir už projekto ribų, o tai reiškia, kad savo galimybėmis galėtų lygiuotis su fitneso modeliais. Jam pritaria D. Rukšėnas: „Per šiuos kelis mėnesius jos kūnas labai smarkiai pasikeitė, ji atsikratė riebalų, skysčių pertekliaus, išryškino tvirtą raumenyną, tad jai tikrai netoli iki varžybinės formos“.
Monika Černauskaitė

Monikai ir pačiai nestinga motyvacijos, ji ir pasibaigus projektui ketina laikytis programų, o ne pulti lepintis greituoju maistu: „Projekte pakeičiau savo gyvenimo būdą, todėl tikrai tęsiu tai, ką darau dabar. Iš principo galiu ir dabar suvalgyti kiek noriu mėsainių su bulvytėmis, tačiau ar man to reikia? Suprantu, kad tai mano reikalas su pačia savimi. Juk viską darau tik dėl savęs pačios. Tai suvokdama nebežiūriu į saldumynus ir picas kaip į kažkokį stebuklą.“

Mergina gyvenime vadovaujasi posakiu „If it doesn‘t open – it is not your door“ („Jei neatsidaro, vadinasi, tai ne tavo (ne tau skirtos) durys“) ir jaučia, kad šiuo metu jai atviros visos galimybės: „Vis dar ieškau savo ribų, matau, kad sporte galiu vis daugiau. Belieka dėti tvirtą žingsnį pro naujas duris ir drąsiai užeiti. Labai norėčiau, kad čia pagaliau būtų tos, pro kurias įėjusi rasiu tai, ko vis dar ieškau – savo vietos po saule“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)