Huffingtonpost.com pateikia 11 patarimų, kurie padės nenukrypti nuo kurso, kai su laiku iš tiesų striuka:

1. Nelaikykite namuose nesveiko maisto.

Tai pagrindas, tačiau praėjo ne vieneri metai, kol tai supratau. Jei namuose yra pakelis traškučių ar dėžutė ledų, niekas manęs nesustabdys. Nebent galiu padalinti porcijomis, bet kartais sušveisdavau viską iš karto.

Dėl šios priežasties namuose tokių produktų tiesiog nelaikau. Kur kas paprasčiau sveikai maitintis, jei namuose – vien sveiki produktai.

2. Pasigaminkite sveikų užkandžių visai savaitei.

Didžiausia klaida manyti – kad užkandžiams pasigaminti reikia daug laiko. Aš pasiruošiu sveikų užkandžių visai savaitei ar bent jau iš vakaro. Užtrunki penkias minutes, o kitą dieną nereikia sukti galvos.

Penki sveiki užkandžiai: obuolių skiltelės su migdolų sviestu, graikinis jogurtas su javainiais, kukurūzų spragėsiai (spraginti namuose, su žolelėmis ir vos vos aliejaus), migdolai (jei labai norisi, galima užberti truputį juodojo šokolado drožlių), brokoliai ir avinžirnių užtepas.

3. Sutaupysite laiko, jei pirksite supjaustytus produktus.

Na taip, norėtųsi viską patiems užsiauginti, atsinešti iš daržo, susipjaustyti, šviežiai išsivirti... Deja, tai daugumai nerealu.

Tokiu atveju, galima pirkti iš anksto supjaustytų daržovių ir kitų produktų.

4. Būtinai valgykite pusryčius.

Visada valgykite pusryčius, organizmui jų reikia. Be to, anksti pavalgius paspartėja medžiagų apykaita. Jei visai neturite laiko, susiplakite žalią kokteilį, užsipjaustykite avokado ant duonos riekelės.

Galima prisipjaustyti vaisių į graikinį jogurtą, užsitepti migdolų sviesto ant skrudintos duonos, o ant viršaus užpjaustyti banano. Galiausiai užmerkite iš vakaro avižinių dribsnių, o ryte beliks kuo nors juos pagardinti.

5. Planuokite, ką valgysite.

Vakare grįžtate iš darbo pavargę, nebėra nei jėgų, nei noro planuoti sveiką vakarienę. Taigi apgalvokite savaitės meniu savaitgalį. Štai pora nesudėtingų receptų:

Saldžiosios bulvės su špinatais ir pupelėmis

Apviriau tris saldžiąsias bulves, paskui supjausčiau ir pakepiau orkaitėje. Tuo metu pakepiau keptuvėje špinatų su česnaku ir konservuotomis juodosiomis pupelėmis. Šį patiekalą pagražinau keliomis raudonomis paprikomis.

Makaronai su pesto padažu

Pesto padažą pagaminau iš alyvuogių aliejaus, riešutų, baziliko. Padažą valgiau su sojos pupelių makaronais be gliuteno, garuose troškintais brokoliais ir špinatais.

6. Įvertinkite šaldiklio teikiamus privalumus.

Norint sutaupyti laiko, šaldyti produktai – geriausi draugai. Kalbu ne apie šaldytas picas, o apie šaldytus vaisius, daržoves, žalumynus. Šaldyti galima ir virtas pupeles ir pan. – prireikus beliks atšildyti ir kiek pašildyti.

7. Naudokite greitpuodį.

Kas gali būti paprasčiau – tereikia sudėti produktus ir palaukti.

8. Užšaldytas daržovių troškinys – skanus priedas prie daugybės patiekalų.

Troškinių galima nusipirkti, tačiau juose daug druskos ir konservantų. Protingiau išsivirti ir užsišaldyti. Troškiniu pagardinu ryžius, makaronus, pupeles.

9. Gaminkite nesudėtingus patiekalus.

Mano motto – patiekalai iš minimalaus kiekio komponentų. Jei pradedu gaminti ką nors sudėtingo, galiausiai susipainioju, pavargstu ir numoju ranka.

10. Susidarykite vakarienių kalendorių.

Aš to nedarau, bet, pavyzdžiui, mano mama daro. Jai atrodo, kad suplanavus netgi paprastus patiekalus savaitei bus dar lengviau sveikai maitintis.

11. Ir nepamirškite darbe stovinčio šaldytuvo.

Suprantu, kad ne visi dirba šiuolaikiniuose biuruose su virtuvėlėmis. Na bet tiems, kas dirba tokiuose biuruose, primygtinai rekomenduoju naudotis darbo šaldytuvu ir šaldikliu.

Kartais nusiperku šaldytų daržovių ir be jokios gėdos įdedu darbe į šaldiklį. Paskui belieka pakaitinti mikrobangų krosnelėje. Galima laikyti šaldiklyje avinžirnių užtepo ir daugybę kitų patiekalų. Darbe ant stalo turiu dubenį su obuoliais ir kriaušėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)