Daugiau pasidomėjusi, ji sužinojo, kad naudos yra kur kas daugiau.

Kodėl verta įsidėti citrinos?

Citrinose gausu maistingų medžiagų, vitamino C, B grupės vitaminų, kalcio, geležies, magnio, kalio ir ląstelienos (beje, kalio citrinose daugiau nei obuoliuose).

Citrinos sultys rūgščios, tad geriausia jų įlašinti į vandenį. Iš pat ryto išgerkite stiklinę vandens su citrinos sultimis, palaukite 15–30 min., o tada galite pusryčiauti.

11 vandens su citrina naudingų aspektų:

1. Mažina uždegimus

Jei pastoviai geriate vandens su citrina, sumažėja rūgštingumas organizme, taigi rečiau puola ligos. Be to, iš sąnarių pašalinama šlapimo rūgštis, kuri yra viena iš pagrindinių uždegimų priežasčių.

2. Gerina virškinimą

Citrinos sultys išvalo toksinus iš virškinamojo trakto, tada gerina virškinimą, taip pat mažina rūgštingumą, raugėjimą, pilvo pūtimą.

3. Lieknina

Citrinose yra pektino, kuris švelnina alkio jausmą.

4. Valo organizmą

Išvalo iš organizmo toksinus, pagerina fermentų funkcionavimą, skatina kepenų veiklą.

5. Valo, gražina odą

Citrinose esantys antioksidantai ne tik valo odą (nes valo kraują), bet ir lygina raukšleles. Citrinos sulčių galima užtepti ant randelių, ant pigmentinių dėmių – oda pašviesės.

6. Stiprina imuninę sistemą

Vitaminas C labai reikalingas mūsų imuninei sistemai, citrinose jo gausu. Kai jaučiame įtampą, pirmiausia išsieikvoja vitamino C, taigi įtemptomis dienomis patartina išgerti daugiau vitamino C.

7. Puikus kalio šaltinis

Kaip jau minėta, citrinose daug kalio, kuris reikalingas širdžiai, smegenims ir nervams.

8. Bus gaivus burnos kvapas

Citrinos sultys saugo dantenas nuo uždegimo. Kadangi citrinos sultys kiek ėda dantų emalį, išgėrus vandens su citrinos sultimis išsiskalaukite burną.

9. Suteikia energijos

Patekusios į virškinimo traktą citrinos sultys suteikia energijos, jos mažina nerimą, depresiją.

10. Padeda atprasti nuo kofeino

Netikėjau, kol pati neišbandžiau. Iš tiesų rytinės kavos puodelį pakeitus stikline vandens su citrinos sultimis vyksta stebuklai. Jaučiuosi energinga, po pietų nesumažėja energijos. Ir nervai sveikesni.

11. Saugo nuo virusų

Šiltas vanduo su citrina saugo nuo virusų. Be to, citrinos sultys apskritai stiprina imuninę sistemą, taigi tikrai būsite sveiki.

Kiek sulčių įspausti į vandenį?

Jei sveriate mažiau nei 70 kg, į stiklinę vandens įspauskite pusės citrinos sultis, jei sveriate daugiau, išspauskite visą citriną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)