1. Raskite laiko mankštai

Ruošiatės į svečius ar restoraną? Prieš išeidami skirkite 15-20 minučių aerobiniam krūviui. Galima šokti, šokinėti per virvutę, bėgti ant bėgimo takelio. Mankšta neužims daug laiko, o jūsų medžiagų apykaita paspartės ir šis efektas išliks keletą valandų.

2. Užkąskite prieš išeidami

Užkąsti galima spragintais kukurūzais, pistacijomis, džiovintomis spanguolėmis. Suvalgykite prieš eidami iš namų. Ląsteliena ir baltymai puikiai numalšina alkio jausmą, o tai reiškia, kad svečiuose jūs suvalgysite mažiau.

3. Iš širdies pasijuokite

Užmerkite akis, nusišypsokite ir garsiai nusijuokite. Jei nepavyks kvatotis, nors pakikenkite. Toks pratimas atrodo gana kvailai, tačiau juokas pasiunčia smegenims signalą gamintis laimės hormonams. Jūsų nuotaika pakils, jūs nepulsite valgyti tik dėl to, kad save nudžiugintumėte.

4. Pertrauka

Kai paragausite užkandžių, uždenkite lėkštę servetėle. Taip jūs duosite sau signalą, kad laikas nustoti valgyti ir palaukti karšto patiekalo.

5. Valgykite lėtai

Dėkite į burną nedidelius kąsnelius ir kramtykite mažiausiai 20 kartų prieš nurydami. Kuo lėčiau valgysite, tuo didesnė tikimybė, kad nepersivalgysite ir sustosite laiku.

6. Padarykite pertrauką

Suvalgykite pusę deserto, paskui padarykite pertraukėlę, lengvai pamasažuokite pirštų galiukus. Neskubėdami suvalgykite likusią dalį ir sustokite.

7. Iš pradžių maistas

Paskui gėrimai. Jeigu skrandyje yra maisto, alkoholio įsisavinimas susilpnėja. Nekalbant jau apie tai, kad išgėrę tuščiu skrandžiu alkoholinį kokteilį galite nesugebėti kontroliuoti apetito ir gaunamų kalorijų kiekio.

8. Daugiau pramogų

Mažiau kalorijų. Nesėdėkite prie stalo visą vakarą. Sukvieskite vaikus ir surenkite mažą spektaklį, paprašykite šeimininkų parodyti šeimos nuotraukas arba pradėkite šokti.

9. Atsikratykite nereikalingų skysčių

Produktai, kuriuose gausu kalio, padės iš organizmo pašalinti vandenį ir druską. Rytą po puotos išsikepkite omletą su špinatais ir grybais, o desertui suvalgykite šviežių vaisių.

10. Nepamirškite judėti

Kad išeikvotumėte kalorijų perteklių, imkitės fizinės veiklos. Sporto salė, baseinas, pačiūžos arba slidės – bet kokia sporto rūšis pakels jums nuotaiką, padės atsikratyti streso, geriau miegosite ir išlaikysite tinkamą svorį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)