Kauno estetinės medicinos ir dermatologijos klinikos „Grožio pasaulis“ kosmetologė Lilija Baltramiejūnaitė siūlo 10 žingsnių programa imunitetui stiprinti, kad gripas ir peršalimai nepakirstų.

1. Subalansuoti mitybą. Vengti gazuotų gėrimų, cukraus, saldiklių ir kaloringų užkandžių. Derėtų valgyti reguliariai ir nedideliais kiekiais. Ryžių ar bulvių garnyrą keisti šviežiomis arba troškintomis daržovėmis. Valgyti tik kokybišką mėsą, rinktis tinkamiausią jos paruošimo būdą.

2. Valdyti stresą. Derėtų išmokti valdyti emocijas ir požiūrį į aplinką. Išmokti kvėpavimo pratimų, domėtis žmogaus ir socialine psichologija, vengti cheminių preparatų, skirtų stresui valdyti. Prieš miegą pasilepinti natūraliomis žolelių arbatomis.

3. Užsiimti aktyvia veikla. Išsirinkti mėgstamą sporto šaką ir reguliariai sportuoti arba rinktis nuolatinius pasivaikščiojimus gamtoje, bėgiojimą, kūno tempimo pratimus.

4. Gerai išsimiegoti. Vertėtų miegoti ne mažiau nei 6–7 val. per perą. Derėtų rinktis natūralių audinių patalynę, miegoti gerai išvėdintoje patalpoje.

5. Daugiau bendrauti. Bendrauti su aplinkiniais, plėtoti įdomias pokalbių temas, nesibaiminti užmegzti naujų pažinčių ir atsisakyti bendravimo su žmonėmis, kurie vargina.

6. Mėgautis seksu. Susikaupusią energiją ir emocijas paversti malonumu mėgaujantis visaverčiais seksualiniais santykiais. Nebijoti eksperimentuoti, išreikšti poreikių ir dalytis fantazijomis.

7. Atsisakyti žalingų įpročių. Atrasti vidinės motyvacijos atsisakyti žalingų įpročių, pavyzdžiui, cigarečių, alkoholio, kavos ar cheminių preparatų. Žalingus įpročius keisti naudingais ir sveikais.

8. Vartoti daugiau vitaminų ir mineralinių medžiagų. Rinktis maisto produktus, kuriuose gausu organizmui naudingų medžiagų. Kai reikiamo vitaminų ir mineralų kiekio neužtikrina mityba, vartoti maisto papildus.

9. Nepamiršti fizinio ir emocinio poilsio. Kartais pasimėgauti vienatve, atsitraukti nuo darbų sūkurio, neblėstančio informacijos srauto ir atrasti vidinę ramybę tyloje.

10. Natūralios imuniteto stiprinimo priemonės. Išmėginti naujus dalykus, ekstremalų sportą, juoko terapiją, išvykti neplanuotai kelionei, atrasti naujų talentų ir gebėjimų.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!