Mes dažnai klausome draugių patarimų arba išsakome savo nuomonę apie vieną ar kitą priemonę, kuri nėra teisinga, o taip ir gimsta mitai.

1 mitas. Nuolatinė kova! (toms, kurioms 20 – 25 m.)

Na o kovojame su raukšlėmis. Juk kosmetikos gamintojai tvirtina, kad pradėti kovą su pirmomis raukšlėmis reikėtų praktiškai nuo gimimo.

Tai vienas iš labiausiai paplitusių mitų, nes nuo įvairių stangrinamųjų procedūrų mūsų oda tiesiog aptingsta, ji greitai pripranta prie gero ir atpranta pati gaminti kolageną ir elastiną, tikėdamasi pagalbos iš šalies. Todėl neskubėkite kovoti su pirmomis amžiaus apraiškomis, tegu oda pati dirba, jai tai naudinga, neverta leisti pinigų brangioms kosmetikos priemonėms.

2 mitas. Pripratimas

Dar vienas paplitęs mitas apie stangrinimą. Daugumoje mūsų naudojamų kosmetikos priemonių nėra komponentų, prie kurių oda galėtų priprasti. Oda galėtų priprasti tik prie gydomosios linijos priemonių arba stiprių profesionalių priemonių. Nemokšiškai, dažnai naudojant tokias priemones, oda aptingsta, tačiau ji pripranta ne prie konkretaus gamintojo priemonių, o prie stiprių, aktyvių komponentų. Kai nustojame naudoti tokias priemones ir pakeičiame jas švelnesnėmis, aptingusi oda nenori dirbti ir ima siaubingai atrodyti.

3 mitas. Greito poveikio priemonių naudojimas

Tai trečias, paskutinis mitas apie stangrinimą. Neklausykite pažadų išgražėti per 15 minučių. Būtent greito poveikio priemonės yra stipri profesionali kosmetika. Žinoma, galima jas naudoti prieš Naujųjų metų sutiktuves, prie gimtadienį ar pirmą pasimatymą, tačiau ne kasdien prieš darbą. Be to, būtent nuo greito poveikio priemonių prasideda pripratimas prie stipraus poveikio kosmetikos.

4 mitas. Kosmetikos priemonių tarpusavio reakcija

Tarkime, draugė papasakojo, kad įsigijo stebuklingą dieninį kremą, ir jūs iš karto bėgate į parduotuvę, perkate kremą ir vos parėjusi tepatės veidą. Jokiu būdu negalima šito daryti, nes ryte tikriausiai tepėtės kitu kremu arba valėte veidą toniku.

Atsiminkite, kad prieš tepantis nauju kremu, būtina nusivalyti nuo veido visą kosmetiką.

Na, o geriausia naudoti tos pačios serijos priemonės – geriausia, jei ploviklis, tonikas ir dieninis bei naktinis kremai yra to paties gamintojo. Alerginę reakcija dažnai sukelia ne priemonė, o nesuderinamų komponentų suplakimas. Naudojant vieno gamintojo kosmetiką, sulauksite kur kas geresnio poveikio, išvengsite nepageidaujamų reakcijų.

5 mitas. Naktinis kremas veidui – prieš miegą

Regis, jau pavadinimas „naktinis kremas“ – ženklas, kad kremą reikia tepti prieš miegą. Bet ši nuomonė klaidinga. Naktiniu kremu veidą reikia tepti mažiausiai likus dviem valandoms iki miego. Jeigu nespėjote, o miegoti jau laikas, geriau apskritai netepti veido naktiniu kremu.

Veido oda yra daug porėtesnė už kitas kūno vietas. Jei tepate veidą prieš pat miegą, jis užkemša išsiplėtusias poras, įsigeria į pagalvę, susidaro plėvelė, kuri trukdys odai kvėpuoti. Taigi tepkitės naktiniu kremu likus porai valandų iki miego, nugerkite kremo perteklių servetėlę ir tik gerai įsigėrus kremui eikite miegoti.

6 mitas. Kremas

Egzistuoja nuomonė, kad kremas, ypač žiemą, apsaugo odą nuo išsausėjimo ir kitų negerovių, todėl reikia pasitepti juo veidą prieš išeinant iš namų. Jokiu būdu negalima to daryti. Žiemą reikia pasitepti veidą kremu likus 40 minučių iki išėjimo į lauką.

Šaltyje kremas ne tik neįsigeria, bet virsta luobele, kuri gali sukelti įvairių nepageidaujamų reakcijų. Tad jei susivėlinote, geriau visai netepti veido kremu.

7 mitas. Veido valymas toniku

Ir vėl netiesa. Veidą iš pradžių reikia nuplauti prausikliu, geliu ir tik paskui nuvalyti toniku, kuris pašalins teršalų likučius, užvers poras ir paruoš odą kremui.

8 mitas. Išimtinai natūrali kosmetika

Geras sumanymas, tačiau tai – ne panacėja. Natūralūs komponentai neprasiskverbia į odos gilumą, jie veikia tik jos paviršių, o reikia rūpintis ne tik epidermiu. Taigi logiška suderinti gamtą ir mokslą, neteikiant pirmenybės nė vienam. Pavyzdžiui, dažnai dedant chna kaukę, užsikemša galvos odos poros, sutrinka kvėpavimas, todėl plaukai lėčiau auga.

9 mitas. Pudra ir toninis kremas

Vyresnės kartos moterų nuomone, tai blogis, kurio reikia vengti. Iš tiesų, prieš 20 metų taip ir buvo, pudra ir toninis kremas užkimšdavo poras ir neleisdavo odai kvėpuoti. Tačiau dabar pasikeitė kosmetikos kokybė, pudra ir toninis kremas gali netgi padėti. Pavyzdžiui, šaltu metu laiku būtina biri pudra. Ji sudaro porėtą sluoksnį ant odos, neleidžia jai išsausėti.

10 mitas. Tinka visiems tipams...

Nesinori nė galvoti, odos ar plaukų tipams. Taip rašoma tiems tipams, kurie nieko nenutuokia apie kosmetiką. Logiškai pagalvojus, darosi aišku, kad venas ir tas pats šampūnas nepadės nuo riebalavimosi ir nuo išsausėjimo, be to, nebūna universalių kremų.

Pirkite konkrečiai jums reikalingas priemones, o ne tokias, kurios neva padės visais gyvenimo atvejais. Tada tikrai bus daugiau šansų ilgai išlikti jaunoms ir gražioms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)