Siūlome išbandyti dvi populiariausias dietas.

10-ies dienų liekninanti burokėlių dieta

Ši dieta gana griežta ir gana ilga. Svarbiausias tikslas – atsikratyti antsvorio, išvalyti organizmą nuo šlakų ir toksinų. Gana ilgai teks maitintis mažo kaloringumo patiekalais ir burokėliais.

Betainas reguliuoja riebalų apykaitą. Maksimaliai sumažinę racione transriebalų, padėsite betainui geriau atlikti savo funkcijas. Valgyti galima tik liesą mėsą ir liesus pieno produktus. Negalima valgyti sūrių. Daržovių salotas galima užpilti pora šaukštelių alyvuogių ar linų sėmenų aliejaus. Dieta labai naudinga sergant išemine širdies liga, ateroskleroze ir hipertonija.

Labai svarbu laikytis vienos taisyklės – prieš pietus ir prieš vakarienę išgerkite šviežių burokėlių, morkų ir apelsinų sulčių.

Sultims reikės 1 burokėlio, 2 vidutinio dydžio morkų ir 1 didelio apelsino. Sultis iš šių produktų reikia išgerti 20 min. prieš valgį, t. y. jų reikės išsispausti 2 kartus per dieną.

Preliminarus burokėlių dietos meniu

Pusryčiams – 200–300 g salotų iš šviežių burokėlių ir morkų, įtarkavus rūgštaus obuolio ar užlašinus citrinų sulčių. Salotas galima užpilti dviem šaukštais alyvuogių aliejaus. Galima valgyti kiaušinienę iš keturių baltymų arba 100 g liesos varškės ar 2 riekeles duonos su sėlenomis.

Pietums galima suvalgyti grikių arba natūralių avižų košės be aliejaus. Į košę galima dėti bet kokių žolelių. Galima suvalgyti gabalėlį liesos mėsos.

Vakarienei galima suvalgyti troškintų daržovių arba neriebios žuvies.
Laikantis šios dietos negalima valgyti keptų patiekalų. Gerti galima sultis, nesaldintą arbatą, kavą ir vandenį.

Burokėlių dietos privalumas – pigumas, produktų prieinamumas, taip pat subalansuotas racionas, galimybė valgyti įvairius patiekalus pusryčiams pietums ir vakarienei.

Burokėlių dietos trūkumai

1. Kol kas moksliškai nepagrįsta, kad burokėlių sultys degina riebalus. Riebalų deginimo poveikis aiškinamas pirmiausia mechaniniu skrandžio užpildymu. Nors... koks mums skirtumas, koks antsvorio atsikratymo mechanizmas?

2. Be saiko geriant burokėlių sulčių gali prasidėti virškinamojo trakto gleivinės uždegimas. Burokėlių sulčių nepatariama gerti ir sergantiems cistitu, inkstų ligomis.

3. Sultyse – didelis glikemijos indeksas, tad jei po sulčių valgysite ne grikius su mėsa, o makaronus su kotletais, nesulieknėsite. O ir apetitas bus didesnis nei įprastai. To paties laukite, jei po sulčių nieko nevalgysite.

Burokėlių dieta iškrovai

Šios dietos tikslas – vienos dienos trukmės organizmo valymas, pvz., po švenčių. Dietas padės ir esant vidurių užkietėjimui.

400 g burokėlių, 300 g morkų ir 300 g rūgščių obuolių (vaisiai ir daržovės turi būti žali) sutarkuokite, sumaišykite, užpilkite 1 citrinos sultimis ir 1 šaukštu kokio nors aliejaus. Salotas valgykite 4 – 6 kartus per dienas. Daugiau nieko tą dieną nevalgykite.

Burokėlių dieta stiprina žarnyno peristaltiką, todėl geriau šios dietos laikytis tada, kai būsite namuose. Radikaliai per vieną dieną nesulieknėsite, bet jausitės geriau, o kažkiek nereikalingo balasto nusimesite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)