Natūraliais geismo skatintojais tradiciškai yra laikomos jūros gėrybės: ikrai, krabai, austrės, krevetės, kalmarai ir kt. O jei, pavyzdžiui, krevetes paruošite su artišokais, poveikis bus dvigubas. Prancūzai, italai mano, kad artišokai „sušildo“ lytinius organus.

Taip, kalbame apie afrodiziakus – maistą, skatinantį lytinį potraukį ir potenciją. Dėl jų nuo senovės diskutuojama, ieškoma „stebuklingo“, stipriausiai veikiančio produkto. Pats pavadinimas kilo nuo graikų meilės ir grožio deivės Afroditės, kurios garbei buvo rengiamos šventės. Jų metu buvo vartojami įvairūs iš žolių, vaisių, kitų medžiagų pagaminti preparatai bei užpilai.

Nustatė veiksmingiausius

Ar afrodiziakais laikomi produktai tiesiogiai veikia žmogaus kūną, ar tai yra tik smegenų darbo efektas, mokslininkai iki šiol diskutuoja. Tačiau yra nustatyta, kad vieni stipriausių libido skatintojų yra ženšenis ir šafranas.

Ženšenio augalas jau tūkstančius metų naudojamas kinų bei korėjiečių tradicinėje medicinoje. Tvirtinama, kad iš jo pagamintas preparatas gali vos per du mėnesius išspręsti vyro potencijos problemas. Energijos ženšenis suteikia ir moterims.

Šafranas yra labai brangus prieskonis, gaunamas iš krokų žiedų piestelių, dažniausiai naudojamas Indijos, Italijos, Ispanijos virtuvėse. Jis ypač teigimai veikia moteris. Indijoje jaunavedžiams vestuvių išvakarėse duodama gerti iš Kašmyro šafrano pagamintą ir medumi ar saldymedžio šaknimi pasaldintą arbatą. Tikima, kad tai padeda skatinti vaisingumą ir aistrą.

Muira puama, plačiosios turneros lapai, paulinija ir kt. – stiprių afrodizikų sąrašas gana egzotiškas. Tačiau nereikia nusiminti, jei šie produktai sunkiau prieinami. Afrodiziakai nuo seno gerai žinomi ir Lietuvoje.

Vietoje egzotikos – lietuviški produktai

Vienas geriausių lietuviškų produktų – medus ir bičių žiedadulkės. Pastarosios jungia 250 medžiagų: vitaminai, baltymai, aminorūgštys, fermentai, lipidai, fitohormonai, organinės rūgštys ir kt. Jos ypač vyrams skatina seksualinį potraukį, didina ištvermingumą.

Ženšenį gali pakeisti lietuviškas česnakas, kuris yra ne tik vaistas nuo visų ligų. Afrodiziaku jis buvo laikomas jau Senovės Egipte ir Senovės Graikijoje. Tikima, kad česnakai turi įtakos vyrų potencijai sustiprinti. Jo užvalgiusiems Tibeto vienuoliams netgi drausdavo įžengti į vienuolyną. Aistrą žadina ir paprastas svogūnas.

Ir mūsų virtuvėje dažnai naudojamos morkos nuo Antikos laikų buvo laikomos afrodiziaku. Jos naudojamos moterų seksualiniam geismui gaivinti. Morkų poveikį galima sustiprinti jas sumaišant su česnaku. Reiktų priminti ir burokėlius – tvirtinama, kad jie vyrus veikia stipriau nei kokie egzotiškieji augalai.

Tiks ir kasdienis maistas

Natūraliais geismo skatintojais tradiciškai yra laikomos jūros gėrybės: ikrai, krabai, austrės, krevetės, kalmarai ir kt. O jei, pavyzdžiui, krevetes paruošite su artišokais, poveikis bus dvigubas. Prancūzai, italai mano, kad artišokai „sušildo“ lytinius organus.

Į aistros ir geismo aktyvintojų sąrašą galima įtraukti šparagus, kuris liaupsinamas ir kaip vaistas nuo prostatos ligų, salierus, petražoles, aitriuosius pipirus, muskato riešutą, graikinius riešutus, cinamoną, karį, imbierą, pušų sėklas, sezamo sėklas, krienus, grybus, braškes, arbūzą ir kt.

Vyrams svarbus kokybiškas baltyminis maistas, tad nepamirškite ir paprasčiausių kasdienių produktų: kiaušinių, sūrio ir kt.

Aišku, skonis ir uoslė yra labai svarbūs pojūčiai, tačiau aistrą labiausiai įžiebs tikri jausmai ir laki vaizduotė.

Receptai

Gaivios avokadų salotos

Įdarytas avokadas

Reikės:
3 avokadų,
5 vidutinio dydžio pomidorų,
pora saujų žalių salotų,
1 mėlynojo svogūno,
kelis šaukštus alyvuogių aliejaus,
žiupsnelio juodųjų pipirų,
žiupsnelio druskos,
šlakelio citrinos,
baziliko.

Pirmiausia gerai išplaukite pomidorus, salotas, nulupkite avokadus ir išimkite kauliukus. Suplėšykite salotų lapus, panašaus dydžio skiltelėmis supjaustykite avokadus ir pomidorus, supjaustykite svogūnus, suberkite druską ir prieskonius, užpilkite aliejaus ir citrinos, viską sumaišykite. Skanaus!

Krevetės su česnakais

Reikės:
0,5 kg apvirtų didelių krevečių,
4 česnako skiltelių,
4 citrinos griežinėlių,
saujos petražolių,
grūstų pipirų,
alyvuogių aliejaus,
žiupsnelio druskos.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apie minutę pakepinkite smulkintą česnaką (kol pradės švelniai ruduoti). Supilkite krevetes ir maišydami kepkite 3-4 minutes.

Suberkite petražoles, druską, pipirus, išmaišykite. Išjunkite ugnį ir trumpai palaikykite. Krevetes patiekite su citrinos griežinėliais. Skanaus!

Čili sriuba dviem

Taco sriuba

Reikės:
200 g maltos jautienos,
200 g pomidorų,
100 g konservuotų raudonųjų pupelių,
70 g fermentinio sūrio,
1 aitrusis pipiras,
1 paprika,
1 svogūnas,
2 didelės česnako skiltelės,
2 v. š. pomidorų padažo,
baziliko,
raudonėlio,
žiupsnelio juodųjų pipirų,
žiupsnelio druskos,
kelių šaukštų aliejaus.

Nuplaukite ir karštu vandeniu nuplikykite pomidorus, nuimkite odeles. Pomidorus, papriką, aitrųjį pipirą ir česnaką sumalkite arba smulkiai supjaustykite. Įkaitintoje keptuvėje aliejuje pakepinkite supjaustytą svogūną ir maltą jautieną.

Viską supilkite į puodą, sudėkite konservuotas pupeles, pomidorų padažą, druską, pipirus. Užpilkite nedaug vandens, pagal skonį galima įkrėsti daugiau pomidorų padažo. Troškinkite ant silpnos ugnies apie 15–20 minučių.

Baigiant gaminti suberkite baziliką ir raudonėlį. Patiekdami apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Skanaus!