Gyvenkite pilnavertį gyvenimą

Feng shui mokymas - tai ne tikslas, o priemonė tikslui pasiekti. Pagal Rytų filosofiją pilnavertis gyvenimas nėra vien tik gražus ir malonus. Jame yra ne tik laimės akimirkų, bet ir rūpesčių.

Harmoningas žmogus - tai tas, kuris prisitaiko prie aplinkos ir įvairių sąlygų, gyvena neprieštaraudamas visatos dėsniams, kurie turi ir saldumo, ir kartumo. Jis išmintingai prisitaiko prie įvykių tėkmės, save realizuodamas ir tobulindamas darbe, šeimoje, visuomeniniame gyvenime. Gyvenimas be išorinių ir vidinių prieštaravimų suteikia galimybę pasijusti laimingu.

Kas jūs esate - „vyturys“ ar „pelėda“?

Kartais gyvenimo sąlygos ir ritmas pakeičia mūsų įgimtą biologinį ritmą. „Vyturys“, kuris turėtų eiti anksčiau miegoti ir anksčiau keltis, padirbėjęs vakare (pavyzdžiui, naktį žiūrėjęs televizijos laidas) nori ilgiau pamiegoti ryte. Jei asmuo dirba naktinėje pamainoje, dieną jis trokšta ilsėtis.

Naudodamiesi ba dzi sistema galite nustatyti savo asmeninį kua skaičių ir rasti palankią gyvenamąją, darbo ir poilsio vietą. Šia sistema naudojama daugelyje feng shui mokyklų (išskyrus išimtis). O kad ją lengviau suprastumėte, pateiksime paprastesnį variantą. Pagal jį žmonės skirstomi į dvi grupes - rytų, arba „vyturius“, ir vakarų, arba „pelėdas“. Pabandykite nustatyti, kokiai grupei priklausote jūs.

Jei esate moteris, iš savo gimimo metų paskutinių dviejų skaičių atimkite 4. Rezultatą padalinkite iš 9. Liekana po sveiko skaičiaus parodys, kokiai grupei priklausote. Pavyzdžiui, Rasa yra gimusi 1960 metų rugsėjo 1 dieną.

60 - 4 = 56
56 : 9 = 6,2

Taigi liekana yra 2, kua skaičius - 2.

Jei esate vyras, iš 100 atimkite paskutinius du savo gimimo metų skaičius ir gautą rezultatą padalinkite iš 9. Liekana parodys, kokiai grupei priklausote. Pavyzdžiui, Justas yra gimęs 1990 metų gegužės 24 dieną.

100 - 90 = 10
10 : 9 = 1,1

Likutis - 1, kua skaičius - 1. Kua skaičių reikšmės: 1, 3, 4, 9 - rytų grupė, 2, 6, 7, 8 - vakarų grupė.

„Vyturių“ ir „pelėdų“ schemos

Pasirinkite sau tinkamą schemą. Įvertinkite sėkmingų ir nesėkmingų sektorių (jie atitinkamai pažymėti ženklais + ir -) kombinaciją.

Jeigu likutis yra 5 arba jo nėra (t. y. 0)? Jei skaičiuodami gavote penketą, jūs esate „pelėda“. Jeigu likučio negavote, priklausote rytų grupei, taigi esate „vyturys“.

Naujųjų metų pradžia

Pagal kinų kalendorių Naujieji metai „vėluoja“ kelias savaites. Jei Jūs gimėte, pavyzdžiui, 1967 metų sausio 17 dieną, žinokite, kad skaičiavimus reikia atlikti ne pagal šiuos, o pagal 1966 metus.

Kaip sužinoti, kada prasideda Naujieji metai? Be kinų Mėnulio kalendoriaus į šį klausimą atsakyti sunku. Pavyzdžiui, jei Naujieji metai prasideda 1967-ųjų vasario 9 dieną, tai visi gimusieji nuo tų metų sausio 1 dienos iki vasario 9-osios, „prisirišti“ prie 1966 metų.

Kaip planuoti gyvenamąją erdvę?

*Pirmiausia raskite sodybos arba gyvenamojo būsto centrą.

*Kompasu nustatykite pasaulio šalis.

*Ant sodybos arba būsto plano uždėkite schemą, kuriame pavaizduoti teigiami ir neigiami sektoriai. Abiejų piešinių centrai ir pasaulio šalys turi sutapti.

*Nustatykite teigiamus ir neigiamus savo sodybos arba gyvenamojo būsto sektorius.

Sodybos arba patalpų centrą galima rasti keliais būdais. Vienas iš jų - braižymas.

Paveikslėliai

Sodybos arba patalpų centro nustatymas. Dviejų įstrižainių susikirtimo taškas rodo patalpų centro vietą.

Netaisyklingos formos sodybos arba gyvenamojo būsto centras yra įstrižainės viduryje, tarp dviejų centrų.

Jeigu esate „vyturys“, jums palankios pasaulio šalys yra rytai, pietryčiai, pietūs, šiaurė. „Pelėdos“ gerai jausis pietvakarinėje, vakarinėje, šiaurės vakarų, šiaurės rytų pusėje. Jūs galite pasirinkti palankias pasaulio šalis (pažymėtas +) ir nuspręsti, kur ilsėsitės, dirbsite, miegosite, maitinsitės ir t. t. Nepalankias vietas skirkite sandėliukui, tualetui, voniai, pagalbinėms patalpoms.

Paveikslėliai su + ir -

Nenusiminkite, jei kuris nors „geras“ sodybos ar būsto kampas pateks į „blogą“ sektorių. Raskite geriausią išeitį. Juk feng shui mokymo principų taikymas nėra idealaus modelio kūrimas amžiams. Visi veiksmai - tai bandymai priartėti prie geriausio sprendimo. Feng shui žinovų nuomone, idealus projektas yra sąlyginis dalykas. Laikas jį visada pataiso, todėl pasikeitus situacijai reikės kai ką pertvarkyti.

Jeigu mėginate išsirinkti ir įsigyti gyvenamąjį būstą, būtinai patikrinkite, ar jo plane laukųjų durų kryptis sutampa su teigiamų sektorių kryptimis.

Visur reikalingas saikas

Prisiminkite, kurios stichijos jums padeda, o kurios - ne (tai aprašyta ankstesniuose „Sodo spalvų“ numeriuose). Kua skaičius rodo jūsų ryšius su įvairiais elementais. 1 - tai Vanduo, 2, 5, 8 - Žemė, 3, 4 - Medis, 9 - Ugnis.

Primename, kad nereikėtų vienų elementų laikyti vien tik pozityviais, o kitų -ignoruoti. Paprasčiausiai jūsų ryšys su viena stichija yra stipresnis, o su kita - silpnesnis. Pavyzdžiui, jei esate vairuotojas, tikriausiai teko užsiurbti kuru automobilio variklio degimo žvakes. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad kuo kuro yra daugiau, tuo geriau. Arba kuo daugiau įmesime į laužą malkų, tuo jis geriau degs.

Tačiau iš tikrųjų yra kitaip. Visur reikalingas saikas! Tad savo namo ar sodybos neapverskite iš karto „aukštyn kojomis“. Ką nors keisdami stebėkite rezultatus ir leiskite energijai priprasti prie naujo kelio. Atkreipkite dėmesį į pokyčius savo gyvenime.

Pasinaudokite kompaso duomenimis

Kompasas reaguoja į pašalinius objektus, ypač į netoliese esančius metalinius daiktus, todėl jo rodmenys gali būti pernelyg iškreipti. Kinų geomantijos meistrai naudoja kosminį kompasą, vadinamą lo pan. Jis taip pat gali rodyti praėjusius įvykius ir prognozuoti ateitį. Kompasą sudaro speciali žiedų, kurių gali būti net iki 36, skalė. Paskutiniai žiedai daugiausiai naudojami parenkant kapavietės vietą, atliekant kitus ritualus, susijusius su mirusiųjų pasauliu. Tačiau ir paprastas kompasas gali suteikti daug informacijos.

Kinai, kaip ir lietuviai, didelę reikšmę skiria kapų tvarkymui. Manoma, kad sėkmingas ir ramus protėvių poilsis lemia sėkmingą gyvųjų gyvenimą. Tai lyg šaknys, be kurių neįmanomas tolimesnis medžio vystymasis. Sėkminga praeitis - laimingos ateities pagrindas!