Avinas


Avino buveinėje netrūksta raudonų atspalvių, plytų piešinio tapetų, medžioklės trofėjų. Ragai, kailiai ir ginklai puošia net miegamojo sienas, o nuo lubų svyra sunkūs metalo šviestuvai. Avinai labai mėgsta židinius, o švelnesni šio ženklo atstovai namus puošia afrikietiškomis kaukėmis bei masyviomis keraminėmis vazomis ir vazonais.

Prie spintų šiuose namuose reikėtų artintis atsargiai: gali atsidaryti durys ir visas turtas išvirsti ant grindų. Šeimininkė greičiausiai darbuosis virtuvėje, o darbas jos rankose virte virs: ji pjaustys daržoves, ant viryklės švilps virdulys ir čirškės kepama mėsa. Na, o netoliese būtinai burgs skalbyklė. Po poros valandų nuo įtampos jai pradės temti akyse. Tada ji nuvirs ant sofos ir įsijungs televizorių.

Jautis

Damos, gimusios po Jaučio ženklu, interjeras apibūdinamas vienu grakščiu žodžiu - buduaras. Minkštos banketės, siuvinėtos pagalvėlės, švelnūs kilimėliai ir užtiesalai. Iš vazelių ir puodynių droviai žvelgia romantiškų gėlių žiedai. Lentynose - knygos apie meną. Rėmeliuose - paveikslėliai su apnuogintomis figūromis arba natiurmortai. Vyrauja švelnūs pasteliniai tonai.

Ant milžiniškos kabyklos - pakabos su drabužiais, o miegamajame garbingiausia vieta skirta dideliam veidrodžiui ir tualetiniam staliukui, lūžtančiam nuo kvepalų buteliukų, šepetėlių, pudrinių ir kremų. Ant prašmatnaus krėslo atlošo "ilsisi" šilkinis gėlėtas chalatas...

Dvyniai

Šio ženklo atstovėms itin patinka praėjusio amžiaus šeštojo dešimtmečio stilius. Lengvi baldai, nedidukės indaujos ir kėdutės ant plonų kojyčių, trikampiai žurnaliniai staliukai, knyginėlės, nuo kurių svyra vijoklinės gėlės. Narvelyje prie lango gyvena kanarėlės arba papūgos. Jokio pastovumo bute nesama. Jeigu tik "peizažas" nors šiek tiek pabosta, Dvynukė nedelsdama perstato baldus arba pakeičia jų apmušalus.

Neatsiejamas interjero elementas - geometrinės figūros ir kalendoriai. Dvynių ženklo moteris mėgsta ir skiautinius, ir kitus įvairiausius rankdarbius - iš vielelių, siūlų, karoliukų. Dažniausiai namie groja radijas. Jei tylu, vadinasi, šeimininkė skaito naujausius žurnalus arba sprendžia kryžiažodžius.

Vėžys

Vėžio ženklo moteris - namų židinio kurstytoja - būtinai mėgdžios visuomenėje vyraujantį neva madingą stilių. Dar visai neseniai tai greičiausiai buvo tradicinis derinys: sekcija, minkštų baldų, virtuvės ir tradicinis miegamojo komplektas.

Vėžio ženklo atstovės namuose netrūksta ir senovinių daiktų, ir šeimos relikvijų: pjaustinėtų ir ornamentuotų lentelių, lakuotų dėžučių, spalvingai išmargintų žaisliukų.

Vėžio moteriai labiausiai tinka vasarnamio interjeras. Jauki įstiklinta terasa su kartūninėmis užuolaidėlėmis. Stalelis ir virdulys ant padėklo, močiutės arbatos servizas, pintoje lėkštėje - aromatingos bandelės, uždengtos krakmolyta servetėle. Pintame krėsle įsitaiso šeimininkė su mezginiu rankoje. Kai nusibos skaičiuoti akis, ji paims į rankas istorinį romaną ir kramsnodama bandelę nugrims į praėjusius amžius...

Liūtas

Liūtiškas temperamentas linksta į prabangą, net ir tada, kai trūksta pinigų. Liūtės karalija - svetainė. Aksomo užuolaidų klostės su kutais, sostus primenantys krėslai, indaujoje tviskantys porceliano servizai, krištolo šviestuvai, ant grindų - vazos su povų plunksnomis, kampe - skulptūrinis fontanėlis. Ir beveik visur - aukso atspalviai. Sienos nukabinėtos klasikų reprodukcijomis, šalia - kuklus šeimininkės portretas. Pati Liūtė saldžiai snaudžia ant sofos, apsikabinusi pliušinį meškiuką.

Mergelė

Mergelėms būdingas mielas, jaukus moteriškas stilius: užuolaidėlės su raukiniais, komodos ir staliukai, puošti nėriniuotomis servetėlėmis, porceliano statulėlėmis ir dramblių figūrėlėmis. Ant sienų - paveikslėliai iš šiaudų, prie lango prisiglaudęs fikusas. Spintelės, dėžutės, stalčiukai pilni visokiausių smulkmenų. Knygoms, regis, ankšta ant lentynų.

Virtuvėje ant palangės būtinai žaliuoja petražolės ir krapai. Mergelė nuolat palinkusi prie rašomojo stalo (dažnai parsineša darbo į namus arba bando suvesti "finansinius galus") ar supamajame krėsle skaito knygą.

Svarstyklės

Svarstyklių namų interjeras gražus, bet šaltokas. Dideli langai ir skaidrios stiklo durys sukuria atvirumo ir svečių laukimo įspūdį. Subtilus kvepalų aromatas gaubia pianiną, molbertą, natas ir piešinius, ant žemo staliuko - kolekciniai meno albumai...

Nuotaika namie gali kelti asociacijų su japonų arbatos gėrimo ceremonija. Iš tiesų lengvos slankiosios sienos, širmos, kimono, pinti kilimėliai, ikebanos labai atitinka Svarstyklių damos skonį. Švelni tapyba ant šilko ir paveikslai iš plunksnų.

Šio ženklo atstovės simboliu teisėtai gali būti laikomas porcelianinis puodelis. Gracingu judesiu ji pakelia jį nuo lėkštelės, išima šaukštelį ir pradeda pasimėgaudama gerti arbatą. Arba kavą su konjaku. Po minutėlės kitos ji jau svajoja apie orinį pyragaitį. Žavu, tiesa?

Skorpionas

Skorpionės namai primena antikvariatą arba senienų supirkimo punktą - nelygu kokius turtus valdo. Po jos stogu apstu visokio gero. Bet - tiktai iki to laiko, kol jų nepalies koks nors kataklizmas. Sudžiūvusi rožė akmeninėje įskilusioje vazoje - simbolinė interjero detalė. O interjero įžymybė - ištaigingai, pagal paskutinį mokslo ir technikos žodį įrengtas... tualetas.

Smilkalų aromatas, neįprastos aliejinių šviestuvų formos, tamsios melchioro žvakidės su nuvarvėjusiu žvakių vašku. Amžinybe dvelkia sena skrynia, stovinti prieškambaryje, masyvios spintos bronzinėmis rankenėlėmis, plati lova ir baldakimas virš jos. Ant aptrinto minkštasuolio parietusi kojas sėdi šeimininkė, greta ropoja vėžlys. Pečiai apgaubti skylėtu šilko šaliu, ant marmurinio staliuko sidabrinėje peleninėje smilksta cigaretė, rankose - kortų kaladė. Skorpionė velniškai gundanti!

Šaulys

Interjere esama paradoksų. Viena vertus, visa namų aplinka gana įspūdinga: sienos nišoje - gilūs krėslai, ant žemo staliuko - šachmatai, gražiame vazone - palmė, o sekcija panaši į viduramžių pilies baldą. Kita vertus, juntama ir studentiško bendrabučio kambarėlio dvasios: visur išmėtyti daiktai, atlapotos spintų durys, suverstos knygos. Beje, vadovėliai ir užrašai saugomi nuo mokyklinių ir studentiškų laikų. Ant sienų - geografiniai žemėlapiai, kelionių fotografijos, pagyrimo raštai bei diplomai. Ant lentynų, stalų - gausu smulkmenų ir suvenyrų iš visų pasaulio kampelių.

Veikiausiai šeimininkė gyvena "ant lagaminų". Šaulio moteris negali ramiai nusėdėti. Gerai, jeigu namie esama treniruoklio: apsivilkusi sportiniu kostiumu, šeimininkė ims minti jo pedalus, tuo pat metu žiūrėdama televizorių ir plepėdama telefonu. Gyvenimas gražus!

Ožiaragis

Ožiaragiai stengiasi laikytis standarto, jų skonis - griežtas, keistenybės jiems svetimos. Klasika - sovietmečio elito stilius. Aukštos lubos, odinės sofos, krėslai, monumentalūs indaujos, masyvūs rašomieji stalai, skulptūros. Tiesiog "valdišką" toną interjerui suteikia neišraiškingi atspalviai.

Tiesa, laikai keičiasi: dabar jau ir Ožiaragio interjeras pagyvėjęs: kartais jį puošia pano ir kilimai, lipdiniai ir skulptūros ir, aišku, patys įvairiausi laikrodžiai. Ožiaragei svarbu, kad butas būtų tvarkingas ir suremontuotas. Seni daiktai rūpestingai saugomi, restauruojami. Šeimininkė visada ryši prijuostę ir nuolat ką nors veikia: siuva, kepa, tvarko.

Vandenis

Kai kurių Vandenių namų aplinka primena biurą, kitų - modernųjį stilių. Tiesa, kartais, užsukęs į Vandenio namus, svečias suglumsta: kėdės be atkalčių, spintelių durelės vos laikosi ant vyrių, čiaupai varva. Dažniausiai šalia tokių apleistų salelių tviska techninės pažangos ženklai - naujausio modelio kompiuteris, muzikos centras, sulčiaspaudės, mikrobangų krosnelės skaitmeniniu programiniu valdymu ir pan.

Na, o mobiliojo telefono šeimininkė tiesiog neišleidžia iš rankų. Visos šios ultramodernios elektronikos apsuptyje ir teka Vandenės gyvenimas. Ji gali užsiimti kulinarija, ir jai seksis, tačiau kur kas labiau prie širdies kompiuteriniai žaidimai. Vandenė tarsi užkerėta sulindusi į monitorių, sukiojasi kėdėje nepastebėdama, kad ant klaviatūros liejasi kava.

Žuvys

Virtuvė tviska tarsi operacinė. Šviesus miegamasis, kurio viduryje ant minkšto kilimo stovi plati lova, atsispindi veidrodinėse lubose. Svetainėje sienas puošia nespalvotos fotografijos, kampe - didžiulis akvariumas. Namai pilni naujausios vaizdo ir garso technikos, o indaujoje puikuojasi spalvoto stiklo ir krištolo indai.

Žuvų ženklo moters vonios kambarys - tikras meno kūrinys. Pasilepinusi kvapniame vandenyje, undinė apsigaubs rankšluosčiu ir tyliai grojant muzikai pasnaus ant pagalvėlių kalno.