Gruodžio 22 d. - sausio 19 d.

10-asis Zodiako ženklas

3-iasis Žemės ženklas

3-iasis pagrindinis ženklas

Valdančioji planeta: Saturnas

Laimingas skaičius: 8 ir visi skaičiai, besidalijantys iš 8.

Astrologinis simbolis: ožys.

Astrologinės spalvos: juoda, tamsiai ruda, pelenų-pilka, mėlyna ir blyškiai geltona.

Astrologiniai akmenys: mėnulio krištolas, oniksas, turkis.

Ožiaragis valdo 10-ąjį horoskopo namą.

Bendroji asmenybės charakteristika

Iš šalies Ožiaragiai atrodo minkšti ir nuolankūs, tačiau nesileiskite apgaunami jų išorės. Jie retai kada būna patenkinti tuo, ką kiti žmonės laiko sėkme, ir yra pilni užsispyrimo pasiekti ko nors daugiau. O kodėl gi ne? Juk jie valdo 10-ąjį horoskopą namą, kuris yra sėkmės namas.

Argi tai ne pagrindinis ženklas, apdovanotas unikalia jėga? Ir argi tai ne žemės ženklas, pasižymintis nenusakomu praktiškumu, didžiule disciplina ir plačiu požiūriu į pasaulį? Visa tai, kartu paėmus, suteikia jiems didelį pranašumą prieš kitus ženklus.

Savo laimę Ožiaragiai randa atkakliai dirbdami. Ožiaragis - didžiausias materialistas iš visų Zodiako ženklų. Jam labai svarbu būti tikram, kad kiekvienas jo žingsnis kylančiame take į tikslą - saugus. Kiekvienas gimtadienis jį turi priartinti prie sėkmės viršūnės, kitaip jis taps niūrus ir užsidaręs.

Ožiaragiai nepakenčia lengvabūdiškumo. Jiems nesvarbu, ar aplinkiniai įvertina jų galimybes, nes jie patys labai aukštai save vertina. Ožiaragiui terūpi viena - bet kokia kaina užkopti į viršūnę, nugalėjus visas kliūtis užsispyrimu, ištvermingumu ir garbės troškimu.

Psichoseksualinė Ožiaragio charakteristika

Veikiamas Saturno, seksualinėje srityje Ožiaragis yra drovus ir susilaikantis. Saturnas - lėta planeta, užbaigianti pirmąjį Zodiako ciklą per 29.5 metų, ir Ožiaragis panašus į ją. Seksualinį Ožiaragio gyvenimą galima padalinti į tris etapus:

1. Jaunystės metai. Šiuo metu jis labai susilaikantis, labiau susikoncentravęs ties mokslais ir profesijos įgijimu. Kaip ir priešingas ženklas - Vėžys - Ožiaragis irgi būna drovus, tačiau už jo ramios išorės slepiasi didžiulė aistra. Tik ji ne tokia atvira ir laisva, kaip Skorpiono, o sutvardyta ir užmaskuota.

2. Antrajame seksualinio gyvenimo periode (maždaug nuo 30-ies metų) Ožiaragiai jau būna palypėję karjeros laipteliais ir tada, jau gerokai labiau pasitikėdami savo jėgomis, pradeda eksperimentuoti sekso srityje. Bijodami prarasti greitai bėgantį laiką, jie iš paskutiniųjų leidžiasi vytis savo astrologinius brolius ir visiškai paleidžia vadžias.

Ožiaragių vyrai retai kada pasižymi viliojančiomis Avino manieromis ir seksualiniu Dvynių dinamiškumu. Tačiau jie puikiai jaučiasi finansiniame pasaulyje, žino glamonės kainą ir tai, kuo jie nori mokėti. Į meilės santykius jie žvelgia iš pinigų ir jėgos pozicijos.

Ožiaragis nemoka žaisti gražių meilės žaidimų, nemoka meilikauti, nors yra pakankamai protingas, kad kaip nors išoriškai išreikštų savo interesus, pavyzdžiui, nusiųstų mylimajai gėlių, saldainių ar bilietus į teatrą. Bendraudamas su mylima moterimi jis labai pasikliauja savo statusu ir verte, tikėdamas, kad tuo pelnys jos palankumą.

Moters Ožiaragis siekia taip pat, kaip ir paaukštinimo pareigose. O jeigu jis dar ir gražus, tai moteris tikrai manys, kad sutiko savo idealą. Tačiau būkime atviri - Ožiaragis - tikrai ne pats aistringiausias meilužis. Jis pakankamai geidulingas, tačiau šaltas ir susitvardantis ir tikrai nemoka sukurti romantiškos meilės atmosferos.

3. Trečiajame periode Ožiaragis atsiskleidžia. Peržengęs 40-uosius, jis jau būna pasiekęs trokštamą gerbūvį ir nusprendžia sugriauti savo susitvardymą ir susilaikymą seksualiniame gyvenime.

Taigi, susumavus visa, kas buvo pasakyta apie Ožiaragį, galima suprasti, kad tik nedaugelis iš jų gali pasiekti harmoniją tarp romantiškojo ir seksualinio asmenybės aspekto, šios dvi sritys ištisai atsiduria viena prieš kitą.