Taip norėtųsi būti stebuklinga fėja, kuri padovanotų ieškančiam gyvenime tikrosios meilės – mylintį, ištikimą žmogų, besiilgintiems vaiko juoko – išsvajotą kūdikį, ligoniams – gerą sveikatą, balansuojantiems ant skurdo ribos – aukso puodą pinigų.

Laimei, galima parodyti kelius, kaip greičiau trokštamą tikslą pasiekti, pasakyti konkrečiam žmogui vienai ar kitai veiklai palankius periodus, padėti atskleisti savo gabumus ir kada imtis vienų ar kitų permainų. Tuo ir nuostabus yra mūsų gyvenimas, kad jei jis mums toks, koks yra, nepatinka jį galime pradėti iš naujo kurti, tobulinti ir keisti. Ir atsižvelgti reikės ne tik į savo troškimus, bet ir į palankesnius laikotarpius, su kuriais šiais metais derinsite savas galimybes.

Ugninės Beždžionės metai atneš nemažai permainų ir pokyčių. Net ir gamta mums laikas nuo laiko gali pateikti netikėtumų. Tad mūsų visų pastangos, pasirūpinimas bendrais mūsų visų namais – Žeme bus labai svarbūs.

Naujieji metai prasidės Saulės buvimu nuostabiame Karališkajame laipsnyje. Tai yra iš tikrųjų labai geras ženklas ir puiki pradžia. Metų kelionės pradžioje Plutono pozicija gali mus šiek tiek pristabdyti, parodyti kelyje kliūtis, bet vis dėlto, tai yra šauni kelio pradžia, suteikianti naujų vilčių.

Ugninės Raudonosios Beždžionės metai prasidės vasario 8 dieną, tačiau jau ir prieš tai galime tikėtis tam tikrų svarbių pokyčių mūsų gyvenime. Labai dažnai jie vyksta metų sandūroje, kai galime įvertinti savo pačių nueitą kelią ir išsikelti sau naujus tikslus ir uždavinius. Ir nors labai norėsis stabilumo, pastovumo, įprastų dalykų, vis dėlto daug ką patirsime visai naujai ir netgi netikėtai.

Šiais metais galime susidurti su noru pasirodyti, juk metų simbolis – Ugninė Beždžionė, o ji mėgsta atkreipti į save dėmesį, tad moterims norėsis būti pačiomis gražiausiomis.

Sunkiau bus nuspėti kitų reakcijas, tiek vertybių, tiek asmeninių santykių srityse, tad reikės pasaugoti savo artimuosius pasirenkant švelnesnius žodžius.

Šiais metais reikės daug ką mums permąstyti iš naujo. Pirmiausia reikės išmokti nepasiduoti siekiant tikslo.

Beždžionė – greita, vikri, džiaugsminga. Šitos savybės mums gyvenime ir padėtų kitais metais. Svarbu tik išmokti pabaigti tai, ką pradėjome. Nes metų tendencijas atspindinti beždžionė dažnai kažko griebiasi ir meta darbą pusiaukelėje. Šie metai iš mūsų pareikalaus labai didelio atkaklumo, siekiant tikslo, o tuo pačiu ir gebėjimo kantriai užbaigti pradėtus darbus.

2016 metų kovo 8-9 dienomis įvyks pilnas Saulės užtemimas Žuvų žvaigždyne, o 23 d. – dalinis Mėnulio užtemimas Mergelės žvaigždyne. Tad suprantama, kad kovas nebus toks lengvas, kaip norėtųsi. Gali tekti kai ko savo gyvenime atsisakyti, patirti, kaip svarbu įveikti baimes ir abejones, bei nesureikšminti smulkmenų, dėl kurių ir kyla dažni nesutarimai. Šį mėnesį panaudokite savęs tobulinimui.

Balandis bus įdomus aktyviems, mėgstantiems veikti greitai ir ryžtingai bei drąsiai ginantiems tiesą – juk beždžionė Ugninė. Šiuo metu viešumon gali iškilti slėpti dalykai ir todėl stebinančios informacijos netruks. Svarbu lanksčiai ir vikriai, kaip moka beždžionė, sureaguoti.

Šį mėnesį gali išryškėti ir noras vienu ypu spręsti problemas tiek pasaulinėje arenoje, tiek namų aplinkoje. Todėl būtina išmintis ir tolerancija. Beždžionė – labai gudri ir išradinga! Laimei, nuo balandžio 9 d. Avino žvaigždynu pradėjęs kelionę Baltasis Mėnulis švelnins įtampą ir suteiks puikių naujų galimybių.

Gegužę taps aktualesni turtiniai reikalai. Juos sprendžiant vertėtų pasitarti, nepriiminėti sprendimų emocijų pagrindu, nors šis simbolinis gyvūnas ir labai emocionalus, bet mėgsta ir kolektyvinius sprendimus. Gali išryškėti noras pasipelnyti kitų sąskaita, pasinaudoti kitų žmonių darbu ir gabumais, panašiai elgiasi ir beždžionė – kažką patikusio mėgsta pasičiupti. Todėl atidžiau reikėtų atsirinkti partnerius ir žmones, kuriais pasitikėsite.

Valstybių lygmenyje tendencijos nėra lengvos, labai gali kirstis interesai ir stiprėti norai diktuoti savo valią. Tai gali stiprėti ypač nuo gegužės 21 d., kai į Skorpiono žvaigždyną įžengs Juodasis Mėnulis ir nuo buvusių susitarimų nesilaikymo tendencijų gali ryškėti polinkis kitiems primesti savo valią, norėti jėga priversti paklusti. Gali išryškėti apgavystės, nesąžiningumas, noras kritikuoti, nenusileisti. Išeitis šiuo pavojingesniu astrologinio fono laikotarpiu – gebėjimas susivienijus su bendraminčiais priešintis prievartai ir blogiui, ir konfliktus tiek darbe, tiek namuose spręsti remiantis išmintimi, diplomatiniais būdais.

Asmeninių santykių srityse bus sunkiau partneriui nusileisti, gali iškilti kai kam ir sveikatos problemėlių, tad pasirūpinkite tuo laikotarpiu savo artimaisiais. Gebėjimas įveikti baimes dėl rytdienos, ieškoti abiems pusėms priimtinų išeičių, kolektyvinis teisybės atstovėjimas išliks labai svarbūs. Metų simbolis Ugninė Beždžionė juk yra džiugi ir optimistiška, ji geba nepalankią situaciją keisti, tad birželis gali būti tas lūžio taškas, po kurio situacija smarkiai keistųsi.

Liepa kai kam išryškins tas šeimines problemas, kurias reikės neatidėliojant spręsti, tačiau šį mėnesį galite atrasti ir palaikymą bei savo artimųjų supratimą. Mes visada galime rinktis, kokie norime būti pagal savo vidines vertybes, tad rinkimės sutarimą ir pagalbą vienas kitam. Namai būtų puikus ramus uostas, kur galėtumėte atgauti jėgas ir pailsėti nuo visų įtampų. Rugpjūtį taps aktualūs ir vaikų mokslų bei ateities klausimai.

Jau rugsėjo 1 d. mūsų lauks dar vienas Saulės užtemimas. Atkreipkite dėmesį, juo prasidės nauji mokslo metai. Kaip būtų gerai, kad priešingai šiam nepalankiam ženklui, nebūtų dar labiau apsunkintas mokinių gyvenimas, o vietoj to būtų pagalvota apie didesnę specializaciją ir išėmimą iš mokinių mokymo programų ne tik pasenusios, bet ir jiems nereikalingos perteklinės informacijos!

Rugsėjo 16-17 dienomis įvyks ir dalinis Mėnulio užtemimas Avino – Jaučio ženklų sandūroje, tad reikės mokytis nepriekaištauti dėl smulkmenų, nereaguoti per karštai, o vietoje to, išmokti pasidžiaugti ir nedideliais dalykais.

Spalis bus įdomus Veneros tranzitais, kai derybomis ir susitarimais galėsime sustiprinti gerovę, atrasti naujas idėjas verslui. O štai lapkritis vėl pavojingesnis aštriomis tendencijomis, kai Juodojo Mėnulio nepalankią įtaką dar labiau sustiprins ir išryškins Skorpiono žvaigždynu keliaujanti Saulė. Tai ganėtinai pavojingas laikas, kai gali išryškėti agresyvios tendencijos. Bus būtina susilaikyti nuo noro kitiems primesti savo valią, o tą energiją skirti savęs tobulinimui. Raskite šiuo metu laiko įdomiai saviraiškai, judesiui, sportui.

Gruodis atneš didesnį atokvėpį ir leis pasijausti saugiau ir daug ramiau. Norėsis pakeliauti ir papramogauti. Beždžionės mėgsta pramogas ir keliones! Tai tik bendros tendencijos, kurias vertėtų derinti su savo asmeniniais rodikliais, tačiau noriu pasakyti, kad šiais metais labai daug priklausys nuo mūsų pačių pozicijos. Ar namie reikšime vienas kitam nepasitenkinimą ir ieškosime kaltų, ar galvosime, kaip vienas kitam padėti, vienas kitą palaikyti, ir ieškosime kas mus jungia ir vienija. Jums labai padės mokėjimas pasiremti savo vidine galia ir šviesa, gebėjimas dalintis ne tik savo rūpesčiais, bet ir džiaugsmu. Tad kūrybingų ir sėkmingų Jums Ugninės beždžionės metų!

Astrologė Lolita Žukienė linki Jums gerų Naujųjų Metų!
Lolita Žukienė