Astrologijoje tai labai svarbus reiškinys, turintis ilgalaikį efektą ir tuo pačiu parodantis jautriausias mūsų egzistencijos vietas. Žuvų ženklui priskiriama kūryba, altruizmas, atjauta, noras rūpintis kitais ir padėti. Taip pat šiems žmonėms gresia pažeidžiamumas per baimes, per pasinaudojimą žmogaus gerumu asmenų, linkusių į apgaulę ir žalingus įpročius.

Tai musų visuomenei ir kiekvienam asmeniškai svarbios, jautrios temos, su kuriomis susiduriame ir, pagal užtemimo rodiklius, susidursime kasdieniniame gyvenime. Tai ir pabėgėlių tema, kai nukenčiama per norą parodyti atjautą ir gerumą, ir alkoholio, narkotikų ir kitų kenksmingų žmogui medžiagų, sukeliančių priklausomybę tema.

Taip pat neretai pasinaudojimas kitų gerumu ir patiklumu, kaip, pavyzdžiui, apgavikai išgalvotų nelaimių istorijomis išvilioja iš žmonių senatvei kauptus pinigus ir dar daug panašių situacijų, kai pasinaudojama kitų kūrybos vaisiais už juos nieko nesumokant ir taip žmones apvagiant...

Galima būtų ilgai vardinti tuos skaudulius, kuriuos išryškins šis pilnas Saulės užtemimas, bet pagalvokime, ką per jį galima būtų nuveikti, kad kiekvieno gyvenimas būtų geresnis.

Pirmiausia reiktų atsisveikinti su skaudžiomis patirtimis, kurias neretas tempiamės iš dienos į dieną, vis prisimindami ir vis save naujai žeisdami. Jūs galite pasirinkti, kokioje savo praeities situacijoje būti, tad nuspręskite prisiminti tai, kas jūsų gyvenime buvo gera. Galbūt Jums padėtų užrašymas nuoskaudos ir to lapelio sudeginimas sau pasakant, kad tos praeities neliko.

Pasinaudokite šiuo pilnu Saulės užtemimu palikdami tai, kas jums kenkia; pvz. labai palanku mesti rūkyti, atsisakyti ir kitų žalingų įpročių. Parašykite sau ant popieriaus, ko atsisakote ir, tvirtai pasiryžę prie to nebegrįžti, tai sudeginkite žvakės liepsnoje.

Galbūt atėjo laikas atsisveikinti ir su tais žmonėmis, kurie jūsų nemyli, o tik jumis naudojasi, kurie stabdo ir neleidžia eiti į priekį. Kartais mus laiko gailestis, prisirišimas, o kartais - baimė likti vienam. Susigaudykite, atsirinkite, kas tikra jūsų jausmuose. Ir nebeleiskite vien savimi naudotis, imkite mylėti ir vertinti save, savo laiką ir nuoširdžiai jus mylinčius žmones.

Padėkokite visiems tiems, kas jums padėjo. Mes per mažai dėkojame vieni kitiems. Kol esame čia, kol vaikštome šia žeme, padėkokime visiems tiems, kurie jums sunkią minutę ištiesė pagalbos ranką. Jei negalite gyvai, parašykite žinutę, ar, įsivaizduodami tą žmogų, padėkokite mintimis. Dėkingumas gausina tai, už ką dėkojame, pritraukia to daugiau į mūsų gyvenimą ir praskaidrina mums padėjusių dienas.

Peržiūrėkite savo spintas. Galbūt jose sukaupta daiktų, kuriais nesinaudojate. Tai naudoja jūsų energiją ir užima vietą tam naujam, kas dar turi į jūsų gyvenimą ateiti. Taip pat permąstykite savo mintis, atsisakydami sustabarėjusių nuostatų, nepasitikėjimo savimi ir rytdiena.

Pasiruoškite ir nusiteikite gyvenimo geroms permainoms. Pagalvokite, ką konkrečiai iš kart po užtemimo darysite, siekdami išsvajoto tikslo, užsirašykite tai ir pasidėkite matomoje vietoje Pakartokite sau tai eidami miegoti.

Beje, sapnai šią naktį svarbūs, atkreipkite į juos dėmesį, kaip ir į žmones, kuriuos netikėtai sutiksite.

Didelės jums sėkmės!