Kylantis Mazgas arba ateinančių metų kryptis – didesnę metų dalį (iki lapkričio 11 d.) tebebus Svarstyklių ženkle, tad ateinančiais metais mes daugiau pasieksime diplomatiniais metodais, ieškodami kompromiso, susitarimo, derindami nuomones. Būtent tokia danguje yra kryptis ir į tai reikia atsižvelgti.

Saulutė, eidama ratu, kiekvieną mėnesį to ženklo žmonėms duoda tam tikras didesnes galimybes ir aiškumą. Taigi tą mėnesį, kai Saulė yra jūsų ženkle, jums turėtų daug lengviau sektis ką nors pasiekti, būti aktyviems ir ryžtingiems – ypač po gimtadienio.

Taip pat labai svarbi yra Mėnulio pozicija – ypač moteriškai giminei, kuri yra jautresnė ir jautriau reaguoja į pilnatį. Vėlgi, kai danguje Jaunas Mėnulis – mums geriau sekasi darbai, lengviau pradėti kažką naujo. Apsilankyti kirpykloje, jei norime užsiauginti ilgesnius plaukus – taip pat geriau, kai yra Jaunas Mėnulis. Į Mėnulio fazes atsižvelgia ir tie, kas turi sodus, daržus.

Reikėtų žinoti, kad astrologijoje yra tokie Mėnulio judėjimo taškai, vadinami Baltuoju Mėnuliu ir Juoduoju Mėnuliu. Juodas Mėnulis metų pradžioje tebebus Mergelės ženkle, tai reiškia, kad mums reikės įdėti daugiau pastangų siekiant rezultato. Turiu pasakyti, kad ypač moteriška giminė bus jautresnė smulkmenoms. Vyrai, būkite atidūs, stenkitės ramiai reaguoti, o mes – moterys – stengsimės mažiau bambėti dėl smulkmenų, kad ne viskas iškart tobulai pavyksta ir ne taip greitai, kaip norime. Tokia tendencija išliktų iki vasaros pabaigos.

Iš kitos pusės, Juodas Mėnulis Mergelės Ženkle nors ir lėtina mūsų žingsnius, suteikia ir tam tikrų galimybių – darbe, karjeroje daugiau pasieks tie, kurie eis žingsnis po žingsnio į priekį.

Žinokime, kad kiekvienas laiptelis veda į priekį. Džiaugtis reikia išmokti kiekvienu pasiekimu, kiekvienu laipteliu. Tuo labiau, kad iš Liūto ženklo iškeliauja Juodas Mėnulis, tai reiškia, kai mes kitus pastebime, įvertiname – ir mums patiems geriau sekasi.

Trumpiau tariant, pagal Jupiterį, esantį Liūto Ženkle, mums reikėtų labiau mokėti pasidžiaugti viskuo, parodyti sau, kas yra gerai, mokėti pradžiuginti šalia esančius, o ypač pagirti ir įvertinti bendradarbius, draugus, ir, žinoma, namiškius. Ir, be abejo, mūsų atžalas, kuriems labai labai reikėtų jūsų pagyrimo ir pasidžiaugimo.
Naujaisiais metais mažiau reiktų reaguoti į tai, kas yra ne taip, o daugiau pasidžiaugti ir sau parodyti, kas yra mūsų gyvenime gražu.

Dar norėčiau atkreipti dėmesį, kad Baltas Mėnulis nuo vasario pradžios keliauja į Vandenio Ženklą. Tai yra labai įdomus laikas, kuris leidžia mums įgyvendinti troškimus ir geras permainas. Žodžiu, nuo vasario 5 d. jūs galite ryžtingiau priimti sprendimus, duodančius pokyčius. Jei kada svajojote apie kokią nors kelionę – būkit ryžtingi ir pagaliau ją sau pasidovanokite, jei galvojote apie gyvenamos vietos pakeitimą, ar namų interjero pertvarkymą, galbūt net papildomos veiklos susiradimą, tai žinokite, kad tam yra palankus laikotarpis nuo vasario 5 d. iki rugsėjo 5 d.

Dabar norėčiau šiek tiek išskirti laikotarpius, kai turėtume būti vieni kitiems pakantesni, jautresni, nespręsti savo globalinių klausimų. Tai būtų 2015 metais Saulės užtemimų metu kovo 20, rugsėjo 13 d. ir Mėnulio užtemimų metu balandžio 4, rugsėjo 28 d.
Ateinantys Avies, Ožkos, ar, pagal senovės Persų kalendorių, Jaučio metai turėtų būti ganėtinai taikūs namuose, nes visi šie gyvūnai yra žolėdžiai ir planetų išsidėstymas ragina atsigręžti mus į namiškius, į šeimą.

Praeiti metai Dvyniams, Vėžiams ir Liūtams buvo ganėtinai nelengvi, daugumai netgi audringi. Tad šie metai tiems, kam praėjusieji buvo sunkesni, atneš daugiau ramybės ir pusiausvyros, balanso. Žodžiu, ateinantys metai turėtų būti ramesni ir taikesni. Dar polinkis agresijai gali iškilti kovo pabaigoje, balandžio pradžioje dėl Nusileidusio Mazgo ir Urano pozicijos bei Mėnulio užtemimo įtakoje. Agresyvesni ne tik bendrąja, bet ir tarpusavio santykių prasme, kai norėtųsi kovoti už savo tiesą.

Žinokim - to kaip tik ir nereikėtų daryti, o bandyti ramiai, žingsnis po žingsnio, eiti savo teisinga linkme, parodant didelį supratingumą šalia esantiems. Taip galėtume kitais metais labai sustiprinti tarpusavio santykius, pradžiuginti savo artimus žmones dėmesiu, turėti daug šviesesnę perspektyvą.

Labai dažnai mes rimtai žiūrime į darbo projektus. Tai atrodo labai svarbu ir tam skiriam daug jėgų ir pastangų, bet ne ką mažiau svarbus projektas yra mūsų tarpusavio santykiai. Būti dėmesingais vieni kitiems ateinančiais Avies ar Ožkos metais yra būtina.

Kas labiau pritrauktų sėkmę – pirmiausia sėkminga būtų žalia spalva. Kadangi iš Liūto ženklo išeina Juodas Mėnulis, geltona, oranžinė ir vyšninė yra ganėtinai sėkmingos spalvos. Iš mineralų paminėčiau gintarą, gabalėlį galima jo turėti visuomet su savimi – jis neš sėkmę. Sėkmei labai svarbus mūsų gebėjimas derintis prie besikeičiančios situacijos. O tai kitais metais suteiktų žydras topazas ir melsva spalva. Taigi turėtų vyrauti žalia, mėlyna ir melsva spalva.

Dažnai manęs klausia, o kaipgi juos pasitikti? Iš tikrųjų, pagal kinų kalendorių jie ateis ne taip greitai – vasario 19 d., tačiau parodyti norą ir pasitikti juos bei tas geresnes permainas mes galėtume. Žali akcentai, medžio elementai interjere arba dengiant gražų kalėdinį stalą, pušies šakelė (pušis – labai donoriškas medis), geltoni-oranžiniai vaisiai, obuoliukai, citrinos, svarainiai, riešutai ir daug žalumynų. Kadangi ateinantis gyvūnas yra vegetaras, tai ant stalo turėto turėtų būti daugiau salotų.

Labai svarbu kuriant jaukią namuose atmosferą surasti bendrą šeimos nariams veiklą. Tad per šventes pagalvokime ar apie stalo žaidimą, ar išvyką kartu, ar judrų žaidimą, kas tą dieną galėtų mus labiau pradžiuginti.

Darbštūs lietuviai labai atsakingai žiūri į gyvenimą, tačiau kartais mums pritrūksta nuoširdaus pasidžiaugimo tuo, kas yra, ką turime.
Mes su šeima ketverius metus gyvenome Indijoje, vienuolynuose, tai buvo labai įdomi patirtis. Labiausiai mus sužavėjo žmonių tame krašte mokėjimas džiaugtis. Gyventi čia ir dabar. Jie, žiūrėdami į mūsų susirūpinusius veidus, pirmiausia paklausdavo: kokia gi nelaimė mus dabar ištiko? Atrodo, kad jūsų čia dabar ir nėra...

Iš tikrųjų mes mėgstame daugiau būti ateityje ir galvoti, kaip gali būti blogai. Ne tai, kad mus jau šiandien kažkas ištiko blogo, ne, bet kaip galėtų būti, jeigu...

Norėčiau pasakyti, kad ateinantys metai suteiks mums galimybę šitą mąstymą koreguoti. Mes tiesiog išmokime pabūti šiandien. Jei šiandien esame mylimi ir sotūs, ir stogą virš galvos turime, esame reikalingi artimiesiems – tai tokia didžiulė laimė, kad mes net pamirštame Visatai, Dangui, Dievui už tai padėkoti. Kartais užmirštame padėkoti šalia esantiems. Šito galima būtų išmokti.

Rytuose su šypsena klausdavo: kas yra ta pensija, nes kai pakalbame su atvykusiais iš Vakarų – visi žadate gyventi, kai išeisite į pensiją, ar tai nušvitimo koks lygmuo, ar dar kokie dvasiniai pasiekimai? Mes sakome: ne, tiesiog tada galėsime daryti tai, ką norime, o jie tada nuoširdžiai klausia, o kodėl mes negalime to daryti dabar? Ta prasme, mes žadame gyventi kažkada: kai kažką pasieksim, praturtėsim, kai vaikai užaugs, mokslus pabaigs – pagaliau „kažkada“. Labai svarbu gyventi čia ir dabar, to galima pasimokyti iš Rytų kultūrų.

O, pavyzdžiui, Ispanijoje mane labai sužavėjo moterų pasitikėjimas savimi. Pradžioje buvau nuoširdžiai nustebinta, maniau, gal čia tokia šeima pasitaikė? Bet iš tikrųjų ispanės įsitikinusios, kad jos viską daro nuostabiai, yra apie save geros nuomonės. Jos nepasakos, kad kažko nespėja, ne taip padarė, ne tokios tobulos, ne tokios gražios. Jos viską daro puikiai. Ten vyresnė moteris, motina yra pagarboje.

Kitas dalykas – jos nesistengia viską padaryti pačios. Mane tai nustebino ir pradžioje lietuviškai nuoširdžiai man tos vyriškos giminės buvo gaila. Jos visus darbus sukrauna vyrams, bet užtat kaip pašėlusiai moka girti, kaip jos moka pasidžiaugti tuo, ką vyrai padaro! Mes įsivaizduojame, kad tai natūralu, mums padėjo, kažką padarė, tai normalu. Mes čia stengiamės, kiti stengiasi, o kartais tas geras žodis sukuria stebuklą.

Iš tikrųjų tas žmogus pasijunta įvertintas, pripažintas, pakylėtas, jis visai su kita nuotaika stengsis kažką gero padaryti. Mums nebūtina kiekvieną dieną įrodinėti, kad mes esame tobulos ir sugebame pačios geriausiai viską padaryti. Mes viską tvarkingai susikraunam, pačios būnam namų tvarkytojomis, virėjomis, skalbėjomis, auklėmis – kuo tik nori, bet kartais užmirštam, kad mes esame moterys.

Galim nebūtinai stengtis save pateikti visų galų meistrėmis, galbūt galime ir tuo darbu pasidalinti, ir pareigomis, gal kitas ir ne taip tobulai padarys, bet jeigu įžvelgsime, kad tame didelė pagalba mums – tai puikiai pagerintų ir tarpusavio santykius šeimoje, ir namų mikroklimatą.

Žodžiu, iš kiekvienos tautos galima išmokti kažką labai gero. Iš mūsų gražios tautos visi mokytųsi darbštumo ir atsakingumo, pareigingumo. Nemačiau Ispanijoje moterų, taip besiveržiančių į tuos darbus, puolančių, griūvančių, namus betvarkančių, jos kažkaip atsipalaidavusios daugiau gyvena. Sako: viskas juk susidėlios, viską juk mes spėjam, gal nereikia taip lėkte visur lėkti. Tada ir to gyvenimo nepamatai.

Taigi ateinančius metus galėtume visais tais dalykais praturtinti ir, kaip jau minėjau, tai yra atsisukimas į savo artimuosius: pradžiuginkime ir žinute, ir skambučiu savo artimuosius, ir senelius, ir giminaičius, vaikus. Mes labai norime, kad jie būtų tobuli, kad jiems viskas pavyktų, kad jie elgtųsi, kaip mes įsivaizduojame. Tačiau kartais jiems taip svarbu duoti pasirinkti.

Išmintingos mamos nepasakys vaikui: eini ir tuoj pat geri tuos vaistus. Jos klaus: ar tu vaistus gersi iš šaukštelio ar iš puodelio? Nors kažkoks pasirinkimas yra. Neklaus išmintinga mama: ar gersi vaistus? Nes atsakymas gali būti – negersiu.

Toks priėjimas prie kiekvieno šiek tie švelnesnis, paliekant nors kažkiek erdvės pasirinkimui, duotų labai gerą efektą 2015 metais, ypač kai yra Jupiteris Liūto Ženkle. Liūtas atsakingas už vaikus, už žaidimus, už pagyrimą, įvertinimą, už organizacinius mūsų sugebėjimus. Pagalvokim, gal galime kažkaip perskirstyti darbus, veiklas, gal ne iš karto, žingsnis po žingsnio pritraukiant kartu veikti namiškius, galbūt to pasidžiaugimo įnešti galime.

Matyt, reikėtų lengviau paleisti tą praeitį, kurioje mes mėgstame „lietuviškai“ gyventi, pvz. jei man buvo kažkas negerai, tai, žiūrėk, dar atsimenu ir kitais metais, ir dar kitais...

Lietuva tradiciškai priklausytų Vėžio ženklui, nes Karaliaus Mindaugo karūnavimas buvo liepos 6 d. Vėliau atkūrimai yra ir Vandenio, ir Žuvų ženkle, bet vis tik šaknys yra Vėžyje, o Vėžys yra be galo jautrus. Tad lietuvaitės yra be galo jautrios, todėl patausokime vieni kitų emocijas, pasakykime daugiau gerų žodžių vieni kitiems.

Vyriškai giminei patarčiau labai nekritikuoti savo moteriškos pusės, nes ji yra labai jautri kritikai. Ir kitais metais mes labai jautriai reaguoti galime į žodžius, tad atsižvelgiant į tą gražią dangaus kūnų padėtį, mes galėtumėm atrasti vieni kitiems palaikantį žodį. Kaip aš mėgstu sakyti, astrologija daug duoda galimybių. Bet aš esu truputį netradicinė astrologė, kadangi man labai svarbu ne tik tai, kas mūsų laukia, bet ir kaip su tuo, kas yra, galima savo gyvenimą padaryti šiltesnį, švelnesnį vieni kitiems ir su daugiau džiaugsmo!

Paprastai kitų metų apžvalga ir horoskopai atskiriems ženklams yra kaip bendri marškiniai ar bendros tendencijos. Nes bendri horoskopai kuriami pagal Saulutės padėtį ženkluose, o kiekvieno horoskope yra labai daug rodiklių: Mėnulio pozicija, Ascendentas (kurį lemia gimimo laikas), planetų išsidėstymas, aspektai ir daugelis kitų rodiklių.

Kiekvienas mūsų ateiname su savo gabumais, rodikliais, ir labai gerai būtų į visa tai atsižvelgti.

Tad šviesių, šiltų ir sėkmingų jums ateinančių metų.