Įsivaizduokime rato pavidalo horoskopą (ratas, padalintas į 12 lygių dalių, kurių kiekviena atitinka tam tikrą Zodiako ženklą). Žemė taip pat padalinta į 12 dalių (kiekviena 30 laipsnių), kurių kiekviena atstoja Zodiako namą. Kiekvienas namas yra tam tikrame santykyje su jį atitinkančiu ženklu. Įtaka, kurią namai daro žmogui, retai kada turi lemiamą balsą, nagrinėjant partnerių suderinamumą. Vien šioje srityje ieškoti sprendimo neteisinga, reikia turėti mintyje valdančias planetas.

1 namą valdo Avinas, kuris savo ruožtu yra valdomas Marso.

Šiam namui priskiriama: žmogaus išorė, jo charakteris ir asmeniniai įpročiai. Fiziškai: jį valdo žmogaus smegenys. Tai asmeninio aš namas.

Stebint planetų padėtį, kurios žmogaus gimimo momentu yra 1 namo kreivėje (dviejų kreivių sankirta), galima nustatyti, koks "aš" valdys tą žmogų ir su kuo jam geriau romantiškai bei seksualiai bendrauti. Kitaip tariant, astrologas aiškina, ko žmogus nori savo partneriui tam, kad pateisintų arba pakeistų savąjį aš.

2 namą valdo Jautis, o Jautį- Venera.

Jam priskiriama: finansiniai žmogaus reikalai, jo galima nauda, praradimas arba žlugimas. Jį dažnai vadina pinigų namu. Jis valdo gerklę ir apsprendžia potencialią žmogaus gerovę. Nagrinėdamas 2 namą, astrologas gali padėti žmogui teisingai pasinaudoti potencialia laime.

3 namą valdo Dvyniai, o Dvynius- Merkurijus.

Jam priskiriama: šeimyninė padėtis, trumpalaikės kelionės, visi bandymai dalyvauti visuomenės lygyje, proto praktinės pusės laipsnis, žmogaus suvokimas ir sugebėjimas prisitaikyti prie įvairių aplinkybių. Jis valdo rankas, plaštakas, pirštus ir pečius. Jį paprastai vadina giminaičių namu.

Nagrinėdamas šį tipą, astrologas gali parodyti, kokiu būdu šeimyninės aplinkybės veikia filosofinius (moralinius ir socialinius) žmogaus standartus, ar jis seks savo įsitikinimų keliu, ar ne.

4 namą valdo Vėžys, o Vėžį- Mėnulis.

Jam priskiriama: namų židinys, tėvai ir nekilnojamas turtas. Jis valdo skrandį ir krūtinę. Tai namų padėties namas. 4 namą astrologas nagrinėja tam, kad suprastų dvasinį žmogaus pasaulį ir jo įtaką žmogaus santykyje su išoriniu pasauliu. 4 namas pastebi namų harmoniją arba konfliktą dar prieš valdančios planetos įtaką kitoms žmogaus pusėms.

5 namą valdo Liūtas, o Liūtą- Saulė.

Jam priskiriama: meilė, pasilinksminimai, apmąstymai ir vaikai. Jis nuspėja galimą sėkmę arba nesėkmę meilėje, naudą, kurią ateityje duos vaikai. Jis valdo nugarą ir širdį. Paprastai jį vadina malonumų namu. Nagrinėdamas 5 namą, astrologas sužino, kiek žmogus, įskaitant ir nesantuokinius ryšius, ieškos malonumų.

6 namą valdo Mergelė, o Mergelę- Merkurijus.

Jam priskiriama: sveikata, paslaugos, kurias žmogus teikia visuomenei (jo darbas). Jis valdo kūno poreikius ir jo priežiūrą. Jis valdo žarnyno ir saulės rezginį. Kai astrologas turi nustatyti žmogaus sveikatos būklę šiuo momentu ir ateičiai, jis nagrinėja 6 namą. Tai sveikatos ir darbo namas. Astrologas taipogi sužino, kokios nelaimės būna to žmogaus šeimoje ( turint omeny seksualinę sveikatą), nes sergantis žmogus dažniausiai blogai vykdo santuokines pareigas. Žmogus dažnai nusprendžia, kas geriau: išsiskirti su sutuoktiniu, ar būti susijusiu su tuo, kas negali jam suteikti seksualinio malonumo.

7 namą valdo Svarstyklės, o Svarstykles- Venera.

Jam priskiriama: vedybos, dalykinė partnerystė, visuomeniniai geradariai ir priešai. Jis valdo akis, inkstus, moterų- kiaušides. Jis vadinamas santuokos namu ir nurodo galimos sėkmės ir laimės arba nelaimės laipsnį. Nagrinėdamas 7 namą, astrologas gali padėti žmogui suformuoti būsimo sutuoktinio idealą. Šis namas taipogi valdo žmogų santykyje su dalykiniais partneriais ir gali išaiškinti bei patikslinti jo pasaulėžiūrą.

8 namą valdo Skorpionas, o Skorpioną- Marsas ir Plutonas.

Jam priskiriama: galimos nesėkmės (materialinės ir dvasinės), taip pat paveldėjimas ir įvairios brangenybės, likusios kažkam mirus. Ne be reikalo šis namas- mirties namas. Jis valdo lytinius organus. 8 namą astrologas nagrinėja tam, kad išsiaiškintų slaptą seksualinį žmogaus gyvenimą ir nustatytų, kokią materialinę naudą žmogui atneš santuoka.

9 namą valdo Šaulys, o Šaulį- Jupiteris.

Jam priskiriama: religija ir filosofija, kiekis kelionių, kurias nukeliauja žmogus per visą gyvenimą, ypač į užsienio šalis. Šis namas taip pat valdo smegenų abstrakčias funkcijas, nurodo žmogaus svajones ir idealus. Jis valdo juosmenį ir klubus. Šis namas- pakylėto proto namas. Astrologas gali nuspėti, ar žmogus liks užsienyje ir ten ves, ar grįš į tėvynę. Jis taip pat nurodo dvasingumą ir partnerio tipą, kurio žmogus turi ieškoti santuokinei harmonijai.

10 namą valdo Ožiaragis, o Ožiaragį- Saturnas.

Jam priskiriama: galima žmogaus sėkmė, garbės troškimas, padėtis visuomenėje, profesija. Jis valdo kaulus ir kelius. Jį vadina sėkmės namu. Astrologas nuspėja, ar žmogus ves iš meilės, ar ieškodamas naudos.

11 namą valdo Vandenis, o Vandenį- Uranas.

Jam priskiriama: draugystė ir įvairūs siekiai. Jis nustato, kiek draugai vienas kitam padės ir atvirkščiai, kenks žmogui. Valdo kojas ir kulkšnis. Jį vadina draugystės namu. Pagal 11 namą astrologas nuspėja konfliktus šeimoje ir seksualiniuose santykiuose.

12 namą valdo Žuvys, o Žuvis- Neptūnas.

Jam priskiriama: žmogaus gyvenime nenumatytos tragedijos, jausminių organų išsigimimai, vienišumas ir galimi susirgimai. Jis apsprendžia asmeninės laisvės laipsnį, taipogi, ar žmogus pasiaukos dėl kito. Jis valdo kulnus. Jį vadina slaptų priešų namu. Astrologas nuspėja bėdas, nelaimes, iškrypimus, polinkį į narkotikus ir impotenciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją