Bakterijos, esančios liežuvio ir gerklės paviršiuje, išskiria lakiuosius sieros junginius, tokius, kaip sieros vandenilis. Patalpinę šias bakterijas kartu su arbatoje esančiais polifenoliais tyrėjai pastebėjo, kad sulėtėja jų dauginimasis, o po trijų dienų jų sumažėja trigubai.

Mokslininkai padarė išvadą, kad reguliarus burnos skalavimas juoda ar žalia arbata padeda sumažinti žalingų bakterijų ir kai kurių rūgščių poveikį dantų emalei.

Kinijos medikai taip pat patvirtino, kad žalia ir juoda arbatos taip pat žymiai sumažina blogojo cholesterolio kiekį kraujyje. Jie du mėnesius tyrė daugiau kaip du šimtus pacientų, kurie skundėsi padidėjusiu kraujo spaudimu. Pusei tyrimo dalyvių buvo duodama arbatos ekstrakto, kitai pusei – placebas.

Šis tyrimas parodė, kad tai daliai pacientų, kurie gavo tikro arbatos ekstrakto, blogojo cholesterolio kiekis kraujyje sumažėjo maždaug 16 %. Įdomu tai, kad viena arbatos ekstrakto kapsulė pagal aktyviųjų medžiagų kiekį prilygo 35 puodeliams juodos arba 7 puodeliams žalios abatos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)