Specialistai pateikia septynis paprastus patarimus, kurių laikantis rėmuo nebekankins.

1) Nepersivalgykite. Valgant dažnai ir nedideliais kiekiais, jūsų nevargins sunkumo jausmas skrandyje. Skrandis negali pakęsti per didelio krūvio – pradeda drąsiai reikšti nepasitenkinimą, ką puikiai jaučiate. Be to, toks mitybos grafikas padeda išlaikyti normalų svorį.

2) Būtinai raskite laiko pusryčiams. Organizmas, nenoromis priverstas badauti, pradeda lėčiau deginti kalorijas – tam paprasčiausiai nebeturi jėgų. Avižinių dribsnių košė ar pilnagrūdės duonos skrebutis, virtas kiaušinis ar omletas, neriebus jogurtas – puikiausias rytinės energijos šaltinis, aprūpinsiantis organizmą reikiama ląsteliena ir neapsunkinsiantis skrandžio.

3) Nevalgykite prieš miegą. Stenkitės iki miego likus trims valandoms nieko nebevalgyti. Maistas einant miegoti jau turi būti suvirškintas. Jeigu einate miegoti pilnu skrandžiu, medžiagų apytakos procesas sutrikdomas.

4) Lėtai kramtykite. Kai valgote skubėdamos ir paskubomis ryjate maistą, seilėse nespėja pasigaminti fermentai, būtini skrandžio sulčių išsiskyrimui ir normaliam virškinimui. Kai trūksta skrandžio sulčių, virškinimo procesas sutrikdomas, skrandis apkraunamas. Kartu su maistu žmogus prisivalgo oro. Dar vienas patarimas – valgykite ne tik lėtai, bet ir daug kramtykite.

5) Venkite gyvulinės kilmės riebalų. Venkite sočiųjų riebalų (ypač jų gausu kietuosiuose sūriuose, grietinėlėje ir svieste), kurie didina cholesterolio kiekį. Piene esančius riebalus stenkitės keisti augaliniais riebalais ir riebia žuvimi.

6) Atsargiai rinkitės prieskonius. Prieskoniai žmones veikia skirtingai. Vieni prieskoniai rėmenį skatina, o kiti, kaip nustatė mokslininkai, pavyzdžiui, imbieras ir kai kurie pipirai, virškinimą gerina (aišku, visur būtinas saikas).

7) Atsisakykite dešrelių ir rūkytų dešrų. Mokslininkai turi svarių įrodymų, jog dešrelėse, kumpiuose ir rūkytose dešrose netrūksta cheminių medžiagų ir skonio stipriklių. Specialistai minėtuosius produktus rekomenduoja keisti kiaušiniais, žuvimi, paukštiena. Pasistenkite valgyti kuo mažiau valgyti kepto maisto. Sveikiau maistą ruošti garuose, virti ar kepti orkaitėje.

8) Jeigu rėmens problema nepasiduoda, vertėtų apsilankyti pas šeimos gydytoją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)