Gazuoti gėrimai

Nacionalinio sveikatos instituto duomenimis, gazuoti gėrimai susiję su depresija. Pasakysite, kad geriate dietinius? Tačiau rizika, atsirandanti naudojant dirbtinius saldiklius, yra dar didesnė. Ar kada girdėjote apie depresuotą vyrą su didžiuliu libido? Mes irgi ne.

Kitame tyrime, kuriame dalyvavo daugiau nei 21 000 žmonių ir kuris buvo publikuotas leidinyje „The New England Journal of Medicine“, nustatyta, kad saldintų cukrumi gėrimų vartojimas gali padidinti riziką susirgti diabetu. „Dantų ėduonis, diabetas, nutukimas, dehidratacija, kaulų trapumas - tik kelios iš visų neigiamų pasekmių“, - sako mitybos konsultantė Rachel Fiske. Seksualu, tiesa?

Dirbtiniai saldikliai

Nuo pat aspartamo įvedimo į rinką pradžios pasigirdo skundų apie jo poveikį sveikatai. Jei siekiate numesti svorio, didelė tikimybė, kad vartojate šį saldiklį. Fiske sako, kad aspartamas gali „slopinti serotoniną ir sukelti galvos skausmą, depresiją, irzlumą, nerimo priepuolius, nemigą. Serotoninas yra geros savijautos hormonas, ir be jo pakankamo kiekio nukenčia libido.“

Įrodyta, kad aspartamas gali paveikti dopaminą, kuris yra būtinas tinkamais kiekiais normaliam seksualiniam gyvenimui. Verčiau naudokite mažus natūralių saldiklių kiekius.

Konservuotos sriubos

Dirbtiniai priedai, žemos kokybės mėsa, gausybė natrio karbonato - tokias sriubas reikėtų valgyti nebent išimtiniu atveju. Tokia mityba gali nulemti per aukštą kraujospūdį, o tai atitinkamai sąlygoja susilpnėjusią kraujotaką į tam tikras kūno dalis, įskaitant lytinius organus.

Tiek vyrams, tiek moterims, seksualinio susijaudinimo metu būtina gera kraujotaka, kad lytiniai organai funkcionuotų optimaliai. Verčiau pasigaminkite sveiką sriubą iš šviežių ingredientų.

Kava

Kavos gėrėjai rizikuoja pažeisti savo antinksčių liaukas, kurios atsakingos už tam tikrų streso hormonų gamybą. Taigi nepiktnaudžiaukite kava - iškeiskite savo antrąjį puodelį į žolelių arbatą.

Mononatrio gliutamatas

Mononatrio gliutamatas yra naudojamas kaip maisto priedas supakuotuose produktuose ir restoranuose papildomam skoniui suteikti. Nors ir suteikiantis skonio, jis taip pat kenkia sveikatai. Fiske teigimu, jo vartojimas „gali sukelti galvos skausmus, kvėpavimo sutrikimus, depresiją ir kognityvinius sutrikimus, širdies ir kraujagyslių sistemos problemas.“

Depresija ir prasta psichinė sveikata gali sumažinti libido ir apskritai seksualinį pasitenkinimą. Skaitykite etiketes ir venkite restoranų, naudojančių šį priedą.

Perdirbti sojos produktai

Nors neperdirbtos sojos pupelės ir net fermentuota soja (miso, tempeh) gali turėti teigiamo poveikio sveikatai, vis dėlto daugelis sojos produktų yra per daug perdirbti, juose nebelieka naudingųjų medžiagų. Fiske teigimu, „sojoje yra fitoestrogeno darinių (augalinės medžiagos, panašios į hormoną estrogeną), kurie gali pažeisti normalias endokrinines funkcijas ir sutrikdyti hormonų pusiausvyrą.“ O sutrikdyta hormonų pusiausvyra - tai ir žemas libido, ir bendras nuovargis.

Bulvių traškučiai ir krekeriai

Net ir turint omenyje visas dabar siūlomas „sveikesnes“ alternatyvas, daugelis tų užkandžių yra kepti prastos kokybės aliejuose ir juose gali susidaryti kancerogeninių darinių. Sutrikdoma hormonų savireguliacija, prastėja odos sveikata, didėja svoris.

Sūris

Daugelis parduotuvėse parduodamų sūrių pagaminti iš karvės pieno, paveikto antibiotikais ir kitais augimo hormonais. „Per didelis pieno produktų vartojimas padidins šių toksinų kiekį mūsų organizme, pažeis hormonų pusiausvyrą“, - sako Fiske. Jei negalite atsisakyti pieno produktų, bent jau įsitikinkite, kad renkatės kokybišką sūrį.

Alkoholis

„Nors alkoholis gali sumažinti psichologinius barjerus ir padidinti sekso troškimą, tačiau jis gali ir mažinti seksualinį pajėgumą“, - sako psichologė dr. Julie M. Mullany. Chroniškas alkoholio vartojimas gali būti pražūtingas vyrams, kadangi jis mažina testosterono išsiskyrimą. Tačiau nemanykite, kad alkoholis kenkia tik vyrams. „Testosteronas tiek vyrams, tiek moterims padeda palaikyti sveiką libido“, - sako Fiske. Taigi geismas gali kilti... tačiau ne daugiau.

Pica

Šis patogus paguodos maistas skatina insulino išsiskyrimą. Fiske teigimu, tai gali pažeisti kiaušidžių funkcijas, dėl to kyla reprodukcinių problemų ir sunkumų pastojant. Jei planuojate kurti šeimą, atidėkite tą picos gabalėlį į šalį.

Prastos kokybės aliejai

Norinčioms pastoti gali kenkti ir prastos kokybės aliejai. Verčiau kepimui rinkitės sveikesnius, tokius kaip kokosų aliejus ar ghee sviestas, o salotoms rinkitės alyvų aliejų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)