Smalsuoliams, avangardistėms, stileivoms, idėjų medžiotojams, hipsteriams ir modistėms savaitgalio vakarus skirs mados festivalis „Mados infekcija“. Šį penktadienį ir šeštadienį ŠMC paradinės durys atidarytos jiems ir kiekvienam, norinčiam protą ir širdį pripildyti kūrybiniu gaivalu. Vilniaus centre dizaineriai iš Prancūzijos, Danijos, Rusijos, Lietuvos ir Vokietijos pristatys keturiolika naujausių kolekcijų.
Martinez Lierah kolekcija

Organizatoriai pažadėjo publiką maitinti ir vizualiais saldumynais, ir avangardo dešromis. Programa skyla į dvi konceptualias dalis – penktadienio pret-a-porter ir šeštadienio eksperimentinę dalį.

Penktadienio vakarą ryškia kolekcija, įkvėpta šviesoforo (!), pradės D.EFECT, po jos spalvomis ir origamiškomis formomis kalbės Lauros Dailidėnienės modeliai. Vakaro skulptorius – Michael Sontag iš Vokietijos. Prancūzų „Martínez Lierah“ kolekcija bus nuosaiki spalvomis, bet ne formomis: dairykitės avalynės! Kristina Vikøren pagrindinį dėmesį nusprendė skirti moterų kojoms. Keliautoją po pavasarinį miestą aprengs Ieva Daugirdaitė. Vakarą uždarys BEssARION pateikęs inteligentiškai ekstravagantišką kolekciją, kupiną gruziniškos charizmos.
Mados infekcija
Antrasis vakaras ŠMC skirtas veržlumui, jaunatviškumui, didmiesčio eksperimentams. Sandra Straukaitė kartu su UAB „Audimas“ pristatys netikėtumą – paplūdimio kolekciją, danas Asger Juel Larsen – aprangą šiandienos diskotekų gotui, MIMI.C siuviniais papuoš jakudzos merginas. Rūgščiomis spalvomis haliucinuos vokietės „Grosser Heinrich“, apie švytinčias Ultrą ir Violetą papasakos Aušra Urbanavičiūtė ir Diana Kuzmickaitė, džinsą į skulptūras vers Lina Gudanavičiūtė, o į sovietinę vaikystę sugrįžt padės Dovilė Gudačiauskaitė.
Asger Juel Larsen kolekcija
Naujienų ir pramogų netrūks per pertraukas tarp kolekcijų. Akyla festivalio komanda jau galanda įrankius stileivų medžioklei – „Mados infekcijos“ kūrybingai apsirėdžiusių lankytojų foto archyvas kaupiamas nuo 2011 metų.
Mados infekcija
Organizatoriai pirmą kartą kviečia po pasirodymų dizaineriams neteikti gėlių. „Ar matėte kada Pradą su gėlėmis po pasirodymo ant podiumo?“ – klausia Sandra Straukaitė. Siekdami apsaugoti kūrėjus nuo žiedų lietaus, organizatoriai prieš kiekvieną pasirodymą hole paruoš kibirą su dizainerio vardo lentele. Jame talento gerbėjai galės merkti gėles, jose palikti kvepalais sulaistytus meilės laiškus ar nuoširdžiausius linkėjimus.
Grosser Heinrich kolekcija

Kolekcijų pristatymas

Lapkričio 9 d.

1. Eglė Žiemytė D.EFECT
2. Laura Dailidėnienė
3. Michael Sontag (Vokietija)
....................
4. KRISTAR DESIGN by Kristina Vikøren (Norvegija)
5. MARTÍNEZ LIERAH (Prancūzija)
6. Ieva Daugirdaitė
....................
7. BEssARION (Rusija)

Lapkričio 10 d.

1. Sandra Straukaitė
2. Asger Juel Larsen (Danija)
3. Milda Čergelytė MIMI.C
....................

4. Lina Gudanavičiūtė
5. GROSSER HEINRICH (Vokietija)
6. Aušra Urbanavičiūtė & Diana Kuzmickaitė
....................
7. Dovilė Gudačiauskaitė

Bilietus į festivalį „Mados infekciją“ platina „Bilietų pasaulis”.

Bilietų kainos 53-103 Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt