Sostinės prekybos centro "Panorama" pirmame aukšte ant pakabų dailiai sukabinti dizainerių drabužiai suviliojo ne vieną, besidomintį mada ar norintį susipažinti su dizaineriais.

Žmonės iš smalsumo apžiūrinėjo drabužius, norėdami įsitikinti, iš kokios medžiagos ir ar kokybiškai pasiūti drabužiai. Kitus labiausiai domino kaina. Šios svyravo nuo 100 litų iki daugiau nei 1000 Lt. Pavyzdžiui, už 100 Lt galima įsigyti Agnės Biskytės sukurtas tampres, tuo tarpu džinsinės kelnės atsieitų 750 Lt.

150 Lt kainuoja originalus dizainerio Giedriaus Paulausko diržas, derintis prie kelnių.

"Už kelnes - 600 Lt ir ne mažiau, bet dar būtų pridėtas ir šis diržas. Viskas suderinta, o žmonės paprastai nori komplekto", - DELFI teigė G.Paulauskas, paklaustas, ar pas jį galima būtų nusiderėti.

Anot jo, negalima tikėtis, kad dizainerio kūrinys kainuos tiek pat, kiek paprastas drabužis parduotuvėje: "Mes juk negaminame fabrike masinio produkto dideliais kiekiais. Be to, tarkim, šios kelnės yra išskirtinio dizaino, be siūlių šonuose, joms pasiūti sunaudojama daug medžiagos. Visa tai kūrybiniai niuansai, tačiau žmonės ir moka už kūrybinį sprendimą, už originalų ir vienetinį daiktą".

Dizainerė Laura Dailidėnienė sako, kad kaina dažnai priklauso nuo medžiagos: ar tai trikotažas, medvilnė, gal brangus šilkas ar oda ir pan. Jos kolekcijos drabužių kainos svyruoja nuo 200 Lt iki 1200 Lt. Dizainerė "Mados inventorizacijoje" siūlo įsigyti ir jos sukurtas rankines bei batus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją