Universiteto studentai plačiajai visuomenei papasakos apie žaliąsias klases (jų įrengimą, naudą ten besimokantiems vaikams). Visi, kurie norės, galės aplankyti įrengtą žaliąją klasę ir oranžeriją. „Augalų žavadienio“ šūkis – „Žiūrėkime plačiau, matykime daugiau, mąstykime giliau!"

Trečiasis tarptautinis „Augalų žavadienis“ 2015 skelbiamas Europos augalų tyrimo organizacijos (European Plant Science Organisation, EPSO, Briuselis) iniciatyva. Šios veiklos tikslas – pasiekti, kad kuo daugiau žmonių visame pasaulyje žavėtųsi augalais ir galėtų įsitikinti augalų tyrimų svarba žemės ūkiui, tvariai maisto pramonei, sodininkystei, miškininkystei, popieriaus, medienos, chemijos, energetikos ir farmacijos produkcijai.

Augalai yra nuostabūs mūsų planetos gyventojai. Jų reikšmės neįmanoma pervertinti. Tas pats augalas žmonėms gali būti ir maistas, ir vaistas, o pramonės įmonėms – žaliava.

GRYNAS.lt primena, kad „Augalų žavadienis“ Lietuvoje bus švenčiamas gegužės 14 – 29 d.

Lietuviai šioje šventėje dalyvauja jau nuo pirmųjų jos organizavimo metų. Kasmet prisijungia vis naujos įstaigos. Rengiami koncertai ir parodos gamtoje, organizuojamos eisenos ir žaidimai, pristatomi įvairūs augalai, turintys praktinę reikšmę žmonių gyvenimui.

GRYNAS.lt siūlo peržiūrėti Lietuvos edukologijos universiteto oranžerijos vadovės ir dėstytojos Teresės Jokšienės kartu su studentais sukurtą siužetą apie žaliųjų klasių ir apskritai augalų teigiamą poveikį gerai žmogaus savijautai.