Daugelis laikosi savo šeimos Kūčių ir Kalėdų tradicijų. Dažnai jos būna paveiktos vakarietiškos kultūros ir šiuolaikinių technologijų. Labai svarbu išmokti gerbti praeitį ir išlikti savimi, todėl kiekvieno lietuvio pareigia suderinti senąsias žiemos švenčių tradicijas su šiuolaikinėmis.

Mūsų Kūčios viena unikaliausių švenčių, kuri ypatingai deri su šiuolaikiniu požiūriu į ekologiją.
GRYNAS.lt apie tradicinį Kūčių stalo patiekalus pasiteiravo kulinarijos paveldo fondo sertifikuoto restoranų tinklo „Bernelių užeiga“ direktorės pavaduotojos Rasos Vasiliauskaitės.

Moteris teigia, kad Kūčių patiekalai labai paprasti, bet visi turi savą prasmę. Todėl švenčiant lietuviškai, labai svarbu laikytis senųjų receptūrų ir serviravimo.

GRYNAS.lt siūlo prisiminti visus grynai lietuviškus Kūčių receptus:

Su meile virtos grybų ausytės:

Aguonos nemelžiamos, bet pieno Kūčioms bus:

Tokios raudonosios mišrainės niekur neįsigysit!

Kūčių vakarą niekas nebaus už bulves su kanapėm

Avižų kisielius – ką galima pagaminti iš grūdų

Spanguolių kisielius be jokių miltelių

Ar lauktumėte Kūčių, jei nebūtų kūčiukų?

Užvalgius kviečių su medumi būsi turtingesnis

Po barščių su grybais neliks vietos saldumynams