Gruodžio 8 dieną (šeštadienį) viename iš Vilniaus daugiabučių rūsių (Dariaus ir Girėno g. 1) 14 val. bus atidaryta unikali vienos dienos paroda-konkursas. Šio konkurso metu bus eksponuojami įvairių menininkų sukurti darbai, kuriuos vienija pagrindinė idėja - aplinkosauga.

Paroda norima būti arčiau žmonių. Akivaizdu, kad menininkų parodose lankosi tik aktyviai menu besidomintys vilniečiai. Galerijų durys tapo nepasiekiamos daugeliui - dėl laiko stokos, susidomėjimo menkumo ir įpročio nebuvimo. Meno duobė ir Semiotinių tyrimų centras sako, kad paroda gali būti atidaryta bet kur - kad ir namo rūsyje, svarbu, kad ji, jos skleidžiamos idėjos, pasiektų žmones.


Parodoje dalyvaus daugiau nei 10 menininkų. Jų darbų pobūdis labai įvairus - tai ir video, ir fotografija, ir buities daiktai padaryti iš atliekų, ir rūbai, ir baldai, ir kinetiniai objektai. Štai kelios jaunųjų meninkų, iš įvairių Lietuvos vietų, vardai ir pavardės: Andrius Ivanovas, Teodoras Malinauskas, Toma Simonavičiūtė, Lina Rukevičiūtė, Erika Jankauskaitė, Iveta Zdanauskyte, Neringa Akcijonaityte, Ignas Medelinskas, Benas Šarka ir kt.