Lietuvos zoologijos sode kiekvieną rudenį gyvūnų itin laukiama sezono daržovė yra moliūgas. Moliūgai ne tik naudingi, nes paįvairina gyvūnų kasdienę mitybą, tačiau yra puikus būdas pakelti jiems nuotaiką. Renginio organizatoriai kviečia visus neabejingus žmones su savimi atsinešti moliūgą sodo gyvūnams ir už tai gauti nuolaidą į moliūgų šventę. Šventės metu netrūks pramogų ir ekstremalių pramogų ieškantiems lankytojams – drąsiausieji galės sudalyvauti ypatinguose „Moliūgiadienio“ žaidimuose.

Moliūgų zoologijos sode neatsisako daugelis gyvūnų – juos mielai kremta pavianai, stumbrai, lamos ir netgi kupranugariai. Moliūgai šiems gyvūnams paįvairina jų kasdienį racioną, suteikia naujų pojūčių. Moliūgai pradžiugina ir plėšriuosius zoologijos sodo gyvūnus – išskaptuotos daržovės yra dedamos į voljerus tigrams, leopardams ir net tokiems vandens gyvūnams kaip ūdros. Šiems gyvūnams į moliūgų vidų gyvūnų priežiūros specialistai suslepia jų mėgstamą maistą, žuvį arba mėsą. Atėjus rudeniui tokią praktiką taiko ir dauguma užsienio zoologijos sodų, kadangi moliūgai yra natūrali priemonė organizuoti zoologijos sodo gyvūnų užimtumą, o drauge neeilinis reginys džiugina ir sodo lankytojus.

Lapkričio 7-tąją zoologijos sode visą dieną vyks gyvūnų prižiūrėtojų vedami užsiėmimai, kuriuose sudalyvauti bus kviečiami visi norintys zoologijos sodo lankytojai. Užsiėmimų metu smalsiausi lankytojai galės ne tik stebėti bet ir dalyvauti įdomiuose žaidimuose su gyvūnais ir moliūgais.
Lietuvos zoologijos sodas

Rengini organizatoriai žada ir itin ekstremalių pramogų, kurių sode dar nebuvo – norintys galės bučiuoti varlę ir tikėtis, kad ji pavirs princu ar princese, drąsiausi ieškos piranijų lobių, o stipriausi galės išmėginti jėgas varžydamiesi su snieginiais leopardais. Vaikams visą dieną veiks nemokamos veidukų paišymo dirbtuvės, o norintys lavinti savo meno gabumus galės užsirašyti į edukacinę ekologiškų žvakių liejimo programą. Lankytojai galės vaišintis specialiai šiai dienai paruoštais blynais su moliūgais, atsigaivinti karštu šokoladu ir pasivaikščioti po rudeniškomis spalvomis nusidažiusį Girstupio slėnį.