Renginys visuomenei prasidėjo Lietuvos saugomų teritorijų darbuotojų eisena. Eiseną pradėjo Kurtuvėnų regioninio parko žirgyno žirgai, traukiantys dvikinkį vežimą. Nacionalinių ir regioninių parkų atstovai jungėsi pagal etnografinius regionus. Kiekvienas regionas nešė savo krašto vėliavas, dainavo, grojo, pranešime spaudai informavo Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba.

Prie Platelių ežero Lietuvos regionų folklorą (tradicines dainas, šokius), tautinius rūbus pristatė folkloro ansambliai „Čiulbutė“ iš Aukštaitijos nacionalinio parko, Marcinkonių etnografinis ansamblis iš Dzūkijos nacionalinio parko, Nidos ,,Agila“, folkloro ansamblis „Giedružė“ iš Kuršių nerijos nacionalinio parko, Vištyčio regioninio parko folkloro ansamblis ,,Šilojai“ ir Žemaitijos nacionalinio parko folkloro ansamblis ,,Platelē“.

Etnografinių regionų kiemeliuose buvo demonstruoti tradiciniai amatai, kulinarinis paveldas (aukštaičiai kepė kiaušinienę, dzūkai virė grybienę, suvalkiečiai – žirnienę, Mažosios Lietuvos atstovai – žuvienę, žemaičiai – košę).

Platelių miestelio stadione įvyko Žemaitijoje populiarios ripkos varžybos. Žemaičiai buvo svetingi, tad nugalėjo Dzūkijos jungtinė komanda, antrieji liko – suvalkiečiai, trečia vieta atiteko Mažosios Lietuvos komandai.

Nuotraukų parodoje „Lietuvos regionų spalvos“, kuri eksponuojama Platelių dvaro svirne, užfiksuoti vaizdai iš valstybinių parkų ir rezervatų. Lietuvoje yra 5 nacionaliniai parkai (Aukštaitijos, Dzūkijos, Kuršių nerijos, Žemaitijos ir Trakų istorinis) ir 30 regioninių parkų (Anykščių, Asvejos, Aukštadvario, Biržų, Dubysos, Dieveniškių istorinis, Gražutės, Kauno marių, Krekenavos, Kurtuvėnų, Labanoro, Metelių, Nemuno deltos, Neries, Nemuno kilpų, Pagramančio, Pajūrio, Panemunių, Pavilnių, Rambyno, Salantų, Sartų, Sirvėtos, Tytuvėnų, Varnių, Veisiejų, Ventos, Verkių, Vištyčio, Žagarės), taip pat 3 gamtiniai rezervatai (Kamanų, Čepkelių, Viešvilės), Žuvinto biosferos rezervatas, 2 kultūriniai rezervatai (Kernavės ir Vilniaus pilių).

Parodoje „Lietuvos regionų spalvos“ – gamtos ir etnokultūros motyvai. Nuotraukose - kalnai ir piliakalniai, tradicinė architektūra ir etnografinės šventės, gyvūnų ir paukščių buveinės, kraštovaizdžių mozaika, gamtos ir kultūros paminklai.

VSTT teigia, kad Lietuvos nacionaliniuose ir regioniniuose parkuose saugoma ne tik natūrali Lietuvos gamta, bet nuolatos kreipiamas dėmesys į mūsų krašto tradicijų išlaikymą - rengiamos etnokultūrinės šventės, puoselėjamos tarmės, saugojamas architektūrinis ir populiarinamas kulinarinis paveldas.