Kaip ir 2012 m., šventės programa išsitęs per abu Neries krantus. Renginio pradžia - dešiniajame Neries krante, kur 10 val. duris atvers Neries regioninio parko Lankytojų Centras (Vilniaus g. 3, Dūkštos). Čia parko gidas Saulius Pupininkas visus supažindins su šia unikalia saugoma teritorija bei pristatys 2013 metų turizmo sezono naujieną – Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos projektą „Iš lankytojų centro – į gamtą!”.

11 val. renginys persikels į sužaliavusį ir plukėmis pasidabinusį Dūkštų ąžuolyną, kurio scenoje skambės poezija ir saksofono improvizacijos. Čia meninę kompoziciją „Baltam dienų kely“ (P. Širvio poeto lyrika, laiškai, susitikimų fragmentai) atliks aktorius Petras Venslovas ir muzikantas Aleksandras Koževnikovas.

11.40 val. šventės dalyviai bus pakviesti gerais darbais prisidėti prie Dūkštų ąžuolyno išsaugojimo. Kartu su Neries regioninio parko direkcijos ir Dūkštų girininkijos darbuotojais bus sodinama 100 ąžuoliukų giraitė. Kiekvienas, prisidėjęs prie šios akcijos, džiaugsis ne tik vardiniu ąžuoliuku didžiausiame natūraliame Lietuvos ąžuolyne, bet ir atminimo dovanėle!

13.30 val. renginys persikels į kairįjį Neries krantą, kur bus pakartotas pernai ypač didelio dalyvių būrio sulaukęs „Velo Neris“ dviračių žygis. Jį vesiantis parko gidas neleis pasiklysti klaidžioje Velniakampio kilpoje ir supažindins su trasoje esančiais gamtos ir kultūros objektais, jų istorijomis ir legendomis. 23 km maršruto pradžia – Bražuolės stvyklavietėje, kur veiks lauko kavinė ir dviračių nuomos punktas. Savą dviratę transporto priemonę atsivežti galima automobiliu arba traukiniu Vilnius – Kaunas. Dviračio gabenimui iki Lazdėnų gel. stotelės galioja ypatinga kaina – tik 1 Lt!

16.00 val. prasidės žygio dalyvių apdovanojimai bei aktyvūs žaidimai ir susipažindimas su keturkojais Žalgirio kaimo gyventojais – “Nuotykių akademijos” haskiais! Mažieji šventės dalyviai turės galimybę pasivėžinti haskių traukiamu vežimaičiu, o vyresnieji – išbandyti „Husky fitness“ pramogą.

Daugiau info apie renginį galima rasti:

- www.neriesparkas.lt naujienų skiltyje,

- telefonais (8 5) 259 9242, 8 645 84683,

Plukių šventė 2013 plakatas