Visą mėnesį komandos varžysis tarpusavyje, kuri daugiau nužingsniuoja. Iš viso dalyvauja 15 komandų, tarp jų ir DELFI darbuotojų komanda.

Ketvirtadienį 15 val. Vilniuje, Vinco Kudirkos aikštėje, įvyko žingsnių varžybų atidarymo renginys.

Tarp dalyvių - ir gausi Sveikatos apsaugos ministerijos darbuotojų komanda. Atidarymo metu visus pralinksmino žinia, kad ministras Juras Požela pavėlavo, nes supainiojo miesto aikštes.

„Džiaugiuosi, matydama čia visas komandas ir Sveikatos apsaugos ministrą, kuris turbūt norėjo padaryti daugiau žingsnių ir iš pradžių nuėjo ne į tą aikštę. Tai antri metai iš eilės, kai Švedijos ambasada kviečia visus žingsniuoti. Žingsnių varžybos populiarios Švedijoje, tarp verslo kompanijų. Pirmiausiai tai smagu, nes tai sutelkia komandą, bet taip pat tai labai sveika, be to, tai labai gerai aplinkai. Šie metai yra ypatingi, esame pasiekę naują klimato susitarimą, turime globalius tikslus ir geriausia, ką galime padaryti – nedidinti emisijų, todėl žingsniuokime“, - atidarymo metu kalbėjo Švedijos ambasadorė Lietuvoje Cecilia Ruthström-Ruin.

„Labai džiugu, kad jūs suprantate svarbą šių dalykų, kad rodote tai savo pavyzdžiu. Tai labai paprasta fizinė veikla, bet tai labai naudinga sveikatai. Todėl ačiū labai, kad pakvietėte prisijungti, daugybė ministerijos darbuotojų tuo susidomėjo“, - kalbėjo sveikatos apsaugos ministras Juras Požela.

Visos dalyvaujančios komandos: Švedijos ambasada, Suomijos ambasada, Vilniaus miesto savivaldybė, Rumunijos ambasada, Vokietijos ambasada, Prezidentūra, Europos lyčių lygybės institutas, Sveikatos apsaugos ministerija, DELFI, Švedijos draugija Vilniuje, Danijos ambasada, „Ikea“, Šiaurės ministrų taryba, Klaipėdos universitetas, Čekijos ambasada.