„Statistika apie vilkų antpuolius vedama nuo rugsėjo 1 d. iki kitų metų rugsėjo 1 d. ir tų antpuolių skaičius tikrai auga, žalos padaroma vis daugiau“, – sakė savivaldybės Žemės ūkio skyriaus vyr. specialistė ir komisijos laukinių gyvūnų padarytai žalai nustatyti narė Danutė Naujokienė.

2014 m. vilkai galvijus puolė keturis kartus. Dvi telyčios buvo sužalotos, dvi papjautos. Visi keturi užpuolimai vyko Buitkiškių kaime, Jurbarkų seniūnijoje.

2015 m. rudenį ir 2016 m. vasarą vilkai toliau skriaudė Jurbarkų ir Eržvilko seniūnijų ūkininkus. Iki rugsėjo 1 d. plėšrūnai papjovė keturias telyčias, dar dvi sužalojo.

Nuo rugsėjo 1 d. registruoti dar trys išpuoliai – viena telyčia papjauta Stiegvilų kaime (Eržvilko sen.), dar dvi – Telviakuose (Jurbarkų sen.).

Pavasarinį veršiuką praradusi Stiegvilų k. gyventoja Jadvyga Paulikienė neslėpė nei apmaudo, nei baimės. Moteris stebisi, kad vilkai tiek išdrąsėjo, jog veršiuką papjovė aptvertoje pievoje, visiškai po sodybos langais. Ganyklą juosiantis elektrinis piemuo ribojasi su sodybos kiemu.

„Manau, kad užpuolė paryčiais. Keista, kad net šunys nelojo, matyt, bijojo, o šunų sodyboje net keletas. Dabar jau bijau. Kaip dabar į ganyklas eiti pas gyvulius? Kaip žinoti, kada ir kur tuos vilkus sutiksi? Juk jie patys nieko nebebijo“, – nerimavo moteris.

J. Paulikienė nesitiki, kad savivaldybė atlygins patirtą žalą. Nors išmoką už veršiuką gaus, vargu ar ji bus tokia, kad būtų galima nusipirkti tokį patį galviją.