Pirmo susitikimo metu vaikai mokėsi taisyklingai paglostyti šunis, duoti jiems komandas, ėjo lenktynių, domėjosi, ką labiausiai mėgsta jų nauji keturkojai draugai.

SOS vaikų kaimo, Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro ir Kaniterapijos asociacijos draugystė prasidėjo prieš ketverius metus, per juos kaniterapijos užsiėmimuose sudalyvavo daugiau kaip 90 vaikų. Psichologai vardija šimtus sėkmės istorijų, kai užsiėmimai su šunimis davė apčiuopiamų rezultatų.

„Net ir menkiausia pažanga, pavyzdžiui, įgytas gebėjimas sukoncentruoti dėmesį ar atpažinti emocijas ir išmokti jas kontroliuoti, yra didelis pasiekimas. Kiekvienas žingsnis į priekį reiškia didesnę tikimybę, kad vaikas nebegrįš į smurtinę aplinką, iš kurios dažniausiai yra atėjęs. Įkvėpti nuostabių istorijų, kiekvienais metais kartą per mėnesį organizuojame „Gyvūnų kaspino mėnesio“ kampaniją. Jos metu pasakojame visuomenei apie kaniterapiją ir jos pasiekimus“, – sako šios kampanijos iniciatorės – bendrovės „Mars Lietuva“ korporacinių reikalų vadovas Baltijos šalims Mindaugas Rupšys.

Terapiniai šunys dažniausiai tampa labai svarbiais „motyvatoriais“ pradėti kažką daryti, sakykime, mokytis ar laikytis taisyklių. Išmokę pasitikėti keturkoju draugu vaikai vėliau po truputį pradeda pasitikėti ir žmonėmis, tampa socialiais visuomenės nariais.

„Didelius išgyvenimus patyrę vaikai neretai niekuo nepasitiki, todėl neturi draugų, neturi prie ko prisirišti. Tokiais atvejais šuo labai pagelbėja, nes moka besąlygiškai priimti, nepaisant vaiko gebėjimų, išvaizdos ar jo praeities“, – pasakoja SOS vaikų kaimo psichologė Jevgenija Anufrijeva.

Prie kaniterapijos veiklos Lietuvoje gali tiesiogiai prisidėti kiekvienas – visą gegužės mėnesį perkantys „Pedigree“ ir „Whiskas“ produktus 3 proc. paremia kaniterapijos užsiėmimus SOS vaikų kaime.