„Su šeima ar mylimuoju visuomet keliauju į Pervalką – tai toks nedidelis kaimelis Kuršių Nerijoje, kur viešpatauja ramybė, o gamta turi savotiškos magijos. Per gerus du dešimtmečius čia pridygo daug naujų vilų ir prabangių apartamentų, tačiau pašiūrės miško gilumoje – neteko matyti nė per  vienas atostogas. Kaip ir šakų „palapinės“ kopose“, - laiške  GRYNAS.lt rašė ką tik iš pajūrio parvykusi skaitytoja Indrė.

Vaikštinėdama po netoli Pervalkos miestelio esančius miškus mergina aptiko iš natūralių medžiagų pastatytą pašiūrę. Iš pradžių poilsiautojai bijojo prieiti artyn.

„Mieste esi įpratęs, kad tokiose pašiūrėse gali gyventi benamiai, asocialūs žmonės. Kelis kartus šūktelėję įsitikinome, kad šiame namelyje nieko nėra. Jis miško gilumoje – antrą kart turbūt nesurasčiau“,- prisiminė Indrė.

„Matyt, kažkas labai norėjo čia paatostogauti, bet kambarių kainos buvo per didelės, o palapinėms – kaip patys rašėte - vietos pajūryje trūksta“, - juokauja mergina.
Pašiūrės vidaus vaizdas

Indrė pasakoja, jog pašiūrė miške buvo suręsta tarp kelių pušų, jos viršus užklotas samanomis, o vidus – kuriame greičiausiai bent vieną naktį buvo išmiegota - išklotas smilgomis. Aplink dar buvo matyti dėžių su keliomis malkomis.

„Iš kažkur pritempta lentų, dėžių ir minkštų porolono ritinių – neįsivaizduoju, kur tos pašiūrės statytojai tokių išvis rado?“, - stebėjosi poilsiautoja.

GRYNAS.lt tokį statinį pasveikintų už ekologiją, tačiau namelį apžiūrėjusi Indrė teigia, jog  gamtos mylėtojai, pasistatę neprastą pašiūrę apsileido: aplink mėtėsi gazuotų gėrimų buteliai ir traškučių pakeliai. Be to, buvo matyti laužavietės vieta. Už tokį dalyką draustinio teritorijoje aplinkosaugininkai „statybininkų“ būtų nepaglostę.
Vidaus interjeras buvo neprastas - smilgomis klotos grindys ir porolono paminkštinimai

Indrė teigia surinkusi didžiąją dalį šiukšlių ir patraukusi atgal, link miestelio.

„Vos po poros dienų kitą statinį atradome pajūryje, ties ta pačia Pervalka, kopose. Tai buvo iš senų pušų kamienų suręsta „trobelė“, tiesa, jau ne tokia įspūdinga, nes be jokių paminkštinimų ir samanų stogo“, - teigė mergina.
Pušų kamienų rentinys kopose

Kas statosi namukus iš miško ir gamtos medžiagų Lietuvos pajūryje?