Trečiadienį žuvusi septynių metų amžiaus belgų aviganė Diesel priklausė SWAT komandai, kuri trečiadienio rytą Paryžiaus Sen Deni priemiestyje šturmavo vieną butą. Kalė buvo pasiųsta į pastatą patikrinti, ar jame nėra sprogmenų, bet buvo suplėšyta į gabalus, kai pasirodė iš Kalašnikovo automato į policiją šaudžiusi moteris, kuri tuomet detonavo savo sprogmenų diržą.

Netrukus internete pasipylė užuojautos dėl pareigūnų numylėtos aviganės žūties. Atlikdama savo pareigą žuvusi kalytė dėl išskirtinės karjeros šiose pajėgose buvo pagerbta ne vienu medaliu.

Po šio kraupaus įvykio socialinio tinklo „Twiter“ vartotojai ėmė skelbti savo šunų, kurie išreiškė pagarbą žuvusiai kalytei Diesel, nuotraukas.

Diesel žūtis socialinėje žiniasklaidoje sukėlė gedėjimo bangą – tam buvo sukurta speciali grotažymė #JeSuisChien.

Prie šios akcijos GRYNAS.lt pakvietė prisijungti ir lietuvius su savo augintiniais. Ir netrukus į mūsų pašto dėžutę atskriejo daugybė šunų nuotraukų su liūdnais prierašais.

„Labai gaila. Šuniukas žuvo, kad žmonės gyventų“, „Tai yra tikras pareigūnas, iki galo atlikęs savo pareigą“, „Labai liūdna dėl šio nutikimo. Visada žinojau, kad šunys viską padarys dėl žmonių“, - taip Diesel ištikusią nelaimę įvertino lietuviai.

Taip pat Diesel pagarbą išreiškė pasieniečių, Ignalinos atominės elektrinės Apsaugos rinktinės, Vadovybės apsaugos departamento pareigūnų šunys.