Šalia daugiabutyje gyvenantys žmonės piktinasi tokiais nelauktais kaimynais ir teigia, kad nuolat girdi remonto triukšmą bei užuodžia smarvę.

„Priešais mūsų langus ji tūno. Ten nuolatos žmonės zuja: nuo ryto iki vakaro. Jie ten, kaip suprantu, tvarkosi, gal ruošiasi pasišalinti, tik labai ilgai tas tvarkymas trunka. Vaizdas pro langus nekoks, bet kai viskas sužaliuos, bus galima nekreipti dėmesio. Didesnė problema yra dėl triukšmo. Statybininkai pradeda darbus nuo 8 ryto ir visas tas reikalas trunka trumpiausiai iki 5 vakaro. Jeigu tu dirbti, kažkokio didelio diskomforto galbūt ir nejauti, bet mūsų namas yra toks, kad jame daug gyventojų, kurie augina mažus vaikus ir kai turi atsikelti ryte nuo kažkokių pjūklo garsų, net nežinau, kaip pavadinti. Visą dieną yra kažkoks burzgimas. Jau nežinau, kelintą mėnesį jautiesi, kad gyventum nesibaigiančiose statybose“, - pasakojo Laura.

Pasak gyventojos, kartais pro langus iš baržos į namus patenka ir dūmų smarvė: „Blogiausia būna, kai jie pradeda kažką kūrenti, tuomet iš tikrųjų pasidaro labai pikta, nes vasarą nori džiaugtis geru oru. Kai yra maži vaikai, nori to gryno oro kuo daugiau, o ne kažkokiais dūmais kvėpuoti. Dūmai sklinda iš tos pačios baržos, kartais būna tokie dūmų gumulai.“

Netoliese sportuojantis vyras taip pat piktinosi gražioje Vilniaus vietoje įsikūrusia barža. Anot jo, ji turėtų būti nutempta nuošaliau ir ten galėtų vykti jos tvarkymo darbai. Esą nuošaliau vilniečiams ji nekeltų tokio diskomforto.

„Man kyla klausimas, kur tie baržos gyventojai atlieka gamtinius reikalus. Tikriausiai viskas vyksta gamtoje. Šalia džiūsta skalbiniai, esu matęs dūmus, tikriausiai ten jie laužus kūrena. Miesto centre toks šiukšlynas. Gėda. Tai jie čia gal visam laikui įsikūrė ir gadins vaizdą", - piktinosi vilnietis.

Vyksta taisymo darbai

Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vadovas Andžej Dinikis GRYNAS.lt teigė, kad barža šiuo metu yra remontuojama, o vėliau, kai baigsis remonto darbai, esą ji bus iškeldinta kitur.

„Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai buvo nuvykę į Žvėryną apžiūrėti teritorijos, kur prasidėjus atlydžiui, stovi ledų nuneštas plaukiojantis restoranas – barža. Teritorija ir pakrantė aplink baržą tvarkinga, barža pritvirtinta metaliniais trosais prie medžių. Asocialūs asmenys čia negyvena, nes ji visą parą saugoma darbuotojo. Baržoje yra įrengtas biotualetas. Pasak darbuotojo, baržos remonto darbai vyksta iki 18 val.“, - komentavo A. Dinikis.

Su UAB „Gromus“, kuriai priklauso barža, GRYNAS.lt susisiekti nepavyko.