13 prancūzų buldogų auginanti veisėja Asta Vaitekūnienė šiuos šunis vadina savo gyvenimo dalimi ir gyvenimo meile. Veisėja šios veislės šunis apibūdina kaip labai draugiškus, gebančius prisitaikyti prie savo šeimininkų ritmo. Nuolatinio krūvio šiems keturkojams nereikia – pakanka išvesti į lauką 3 kartus per dieną ir savaitgalį daugiau pasiausti atviroje erdvėje. Tačiau jiems labai svarbus bendravimas su savo šeimininku.

„Sakoma, kad prancūzų buldogai yra šunys kompanionai, jie negali būti sau, atskirai, kitoje patalpoje. Jie turi visada jausti, matyti šeimininką ir dalyvauti jo gyvenime“, – apie šių šunų ypatumus kalbėjo veisėja Regina Vaitkunskienė.

Tuo metu Julija Pučnina, kuri irgi veisia šiuos žemaūgius šunis, teigia, kad kiti žmonės pozityviai reaguoja į tai, kad ji visur su savimi vežasi savo augintinį. Jos teigimu, praeiviai dažnai paglosto šunį, paklausia šeimininkės patarimų.

Kita veisėja tvirtina, kad prancūzų buldogai labai myli žmones ir yra labai sargūs – visada praneša apie nematytus svečius. Tačiau A. Vaitekūnienė komentuoja, kad šie keturkojai žmonėms niekada nerodys agresijos. Priešingai gali būti kitų šunų atveju.