Nuo seno žinoma, kad gamta – didžiausias kūrybinės veiklos įkvėpimo šaltinis. Todėl nenuostabu, kad tarp miško puoselėtojų neretai pasitaiko talentingų fotografų, tapytojų, poezijos ir prozos žodžio meistrų. 

Per ilgus metus šių ir kitų gamtos menininkų sukauptus kūrinius dažniausiai išvysta tik artimiausios aplinkos žmonės. Anksčiau miškininkų kūrybos darbų eksponavimo ir laureatų apdovanojimo šventes Generalinė miškų urėdija organizuodavo kartu su Druskininkų miškų urėdija Miško muziejuje - mokymo ir informacijos centre “Girios aidas“. Šiemet Generalinė miškų urėdija kartu su Aplinkos ministerija nusprendė sulaužyti šią tradiciją ir pakvietė visus kūrybinį pašaukimą turinčius miškininkus, pasinaudojant šiuolaikinėmis technologijomis, savo darbus pristatyti viešai. 

Fotografuojantys, rašantys, tapantys ir medžio drožyba užsiimantys šalies urėdijų darbuotojai buvo pakviesti dalyvauti kūrybiniame konkurse tema „Miškininkas“. Daugiau nei 90 kūrybos darbų fotografijų, drožinių fotografijų, tapybos fotografijų, tekstinių kūrinių autoriai patalpino tinklapyje www.valstybiniaimiskai.lt
Citata
Generalinė miškų urėdija kviečia visus kūrybinį pašaukimą turinčius miškininkus, pasinaudojant šiuolaikinėmis technologijomis, savo darbus pristatyti viešai.

Generalinė miškų urėdija kviečia visus interneto lankytojus peržiūrėti ir įvertinti miškininkų kūrybos darbus, atiduodant savo balsus (už 5 kiekvieno tipo (fotografija, drožyba, tapyba, tekstinė kūryba) kūrybos darbus iki 5 balsų, bet ne daugiau kaip 5 kartus iš vieno kompiuterio).

Konkurso metu renkama 30 geriausių fotografijų, 5 drožybos, 5 tapybos ir 5 tekstinės kūrybos darbai.  Geriausi kūrybos darbai bus eksponuojami rugsėjo 27 d. rengiamos Kūrybos dienos šventės metu Druskininkų miškų urėdijos Miško muziejuje - mokymo ir informacijos centre “Girios aidas“.

Pasak Generalinio miškų urėdo, konkurso tema pasirinkta neatsitiktinai. „Norime atkreipti dėmesį į miškininko profesiją, supažindinti su įvairiais miškininkų darbais, vaizdžiai parodant sudėtingą miško gyvastį,“ – sakė B. Sakalaukas.

Už labiausiai patikusius darbus portale www.valstybiniaimiskai.lt galima balsuoti iki šių metų rugsėjo 2 d. Nepraleiskite progos pasigrožėti mūsų šalies gamtos grožiu ir susipažinti su jį puoselėjančių žmonių darbu. Balsavimo rezultatus matysime tik pasibaigus balsavimui, tačiau jau šiandien savo balsus atidavė daugiau nei 500 interneto lankytojų – sako kūrybos darbų konkurso koordinatorė Lina Sindaraitė.