Nepirkite odos gaminių

Nepirkti odos gaminių ir neremti žiaurios gyvūnų kankinimo pramonės PETA ragina jau seniai ir šį kartą pateikia šokiruojančią medžiagą, atspindinčią jų prašymo svarbą. „Tai gali būti pats žiauriausias video įrašas, kurį jums teko matyti”,- sako jie ir skatina kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais.

Filmuotoje medžiagoje aiškiai matoma, kaip fabriko darbuotojai vieną po kito traukia šunis, tranko juos mediniais pagaliais bei perpjauna gerkles. Dalis jų miršta iš karto, kiti lieka sąmoningi ir tuo metu, kai nuo jų kūno nudiriamas kailis. Vienas fabriko darbininkų patvirtino, kad tokiu būdu kasdien nužudoma nuo šimto iki dviejų šimtų šunų.

Vėliau ši oda apdirbama ir paruošiama gaminiams. Dažniausiai iš jos gaminamos pirštinės, diržai, smulkūs aksesuarai, žaislai.

Kinija eksportuoja didžiausią kiekį odos dirbinių pasaulyje. Šioje šalyje gyvūnų teisės yra neginamos, o šunų ir kačių odos dirbiniai nežymimi jokiais specialiais ženklais, tad yra didelė tikimybė, kad tokia produkcija atkeliauja ir į Lietuvos rinką, mat ji itin pigi.