„Išanalizavę savo esamų klientų poreikius, sužinojome, kad dauguma gyventojų, laikančių naminius gyvūnus, juos vertina kaip brangiausią turtą, yra labai prie jų prisirišę. Todėl svarstydami apie galimas naujas paslaugas klientams, atsižvelgėme į tai ir nutarėme kartu su turto draudimu pasiūlyti populiariausių naminių gyvūnų – kačių, šunų - draudimą“, - komentavo draudimo bendrovės BTA turto draudimo produkto vadovė Dalia Strazdienė.

Pasak D. Strazdienės, turto draudimas su papildomu naminių gyvūnų draudimu turėtų būti populiarus tarp daugumos Lietuvos gyventojų. Skaičiuojama, kad Lietuvoje iš viso auginama daugiau kaip 1,3 mln. šunų ir kačių. Naminiai gyvūnai yra svarbi lietuvių gyvenimo dalis, daugeliu atveju prilygsta net šeimos nariams.

Nutikus nelaimei ir gyvūnui žuvus, už veislinį šunį ar katę draudimo bendrovė BTA išmokėtų iki 300 eurų, už neveislinį – iki 30 eurų draudimo išmoką. Netekus veislinės katės už draudimo išmoką būtų galima įsigyti sfinksą, britų trumpaplaukį ar padengti maždaug pusę Kurilų bobteilo kainos. Maksimali draudimo išmoka padengtų du penktadalius kilmingo labradoro, prancūzų buldogo kainos arba leistų nusipirkti Vakarų Škotijos baltąjį terjerą. Naminių gyvūnų draudimą BTA klientai kol kas gali rinktis ribotą laiką – iki gegužės vidurio.