Akcija jau organizuojama šeštus metus iš eilės ir kasmet sulaukia didelio dėmesio. Šiemet eglės šakos bus dalijamos gruodžio 18 dieną nuo 13 val. visoje Lietuvoje, didžiųjų miestų ir miestelių centrinėse aikštėse.

Prie šakos gausite ir kitokių dovanų

Šiemet akcijoje bus ir naujų akcentų. Kartu su šakomis akcijos rengėjai įteiks ir simbolinių dovanų kaip padėką už supratingumą saugant ir tausojant gamtą. Kartu su akcija šiemet startuos „Kankorėžių klubas“, kuris veiks Generalinės miškų urėdijos tinklapio „Facebook“ paskyroje. Čia lankytojų lauks įvairios užduotys ir prizai.

Akcija siekiama atkreipti žmonių dėmesį į gamtosaugines idėjas bei skatinti tausoti ir vertinti gamtą: nenukirsta eglutė per kelis dešimtmečius išaugs į brandų medį. Miškininkų teigimu, prieš kelerius metus pradėta akcija išsaugojo tūkstančius eglučių. Per kelerius metus sumažėjo ir nelegalių miško kirtimų. Tai ir miškininkų darbo, ir visuomenės sąmonėjimo pasekmė.

Per 100 tūkst. šakų - per 100 skirtingų dalijimo vietų

Akcija kasmet populiarėja ir eglių šakos tiesiog išgraibstomos. Miškininkai tikina, kad jų nepritrūks ir šiemet. Planuojama padovanoti per 100 000 eglių šakų. Sostinės gyventojams eglių šakas sutelkę pajėgas dovanos trys urėdijos. Daugiau šakų bus atvežta ir į kitus didžiuosius miestus. Iš viso eglių šakos bus dalinamos daugiau nei 100 vietų visoje Lietuvoje.

Eglės šakos yra puiki išeitis tiems, kuriems eglutė nebūtina arba tiems, kuriems ją įsigyti per brangu. Originaliai papuošta eglės šaka suteiks tiek pat džiaugsmo, namams suteiks miško žalumos ir kvapo.

Vilniuje akcija vyks Katedros ir Rotušės aikštėse bei prie PC „Europa“ esančios sostinės savivaldybės, Kaune – Rotušės aikštėje, prie Kauno rajono savivaldybės, Klaipėdoje – Teatro aikštėje, Šiauliuose – Prisikėlimo aikštėje, Panevėžyje – Laisvės aikštėje. Daugiau informacijos apie akcijos vietas skelbiama Generalinės miškų urėdijos tinklapyje www.gmu.lt.

Eglių šakas žmonėms dovanos visos 42 šalies miškų urėdijos. Akciją organizuoja Aplinkos ministerija ir Generalinė miškų urėdija. Akciją globoją aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Maloniai kviečiame gruodžio 18 d., ketvirtadienį, 13 val., atvykti į Vilniaus Rotušės aikštę, kurioje startuos akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus!“