Net 80 inkilų buvo pagaminta Nemuno deltos regioninio parko direkcijos, savivaldybės ir Šilutės miškų urėdijos organizuotam renginiui „Parskrenda paukščiai“.

„Konkurse dalyvavo tiek patys mažiausi – 1-5 klasių mokinukai, tiek ir vyresni. Konkurse panoro varžyti beveik visos rajono mokyklos“, – pasakojo Nemuno deltos regioninio parko direkcijos vadovas Ramūnas Lydis.

Mažieji meistrai prieš imdami plaktukus į rankas, pirmiausiai turėjo sužinoti kaip teisingai pagaminti inkilą.

„Juk reikia, kad inkilas būtų tinkamas, kad paukščiai jame apsigyventų, jis turi būti saugus. Landa inkilėlyje turėtų būti neįveikiama plėšrūnams“, – konkurso taisykles vardijo R.Lydis.

Konkurse nusprendusios dalyvauti mokyklos pirmiausiai tarp savo kandidatų išrinko tris geriausius, o penktadienį buvo paskelbti renginio nugalėtojai.

I – V klasių grupė nugalėtoju pripažintas Arnas Kmita iš Šilutės pradinės mokyklos. V- VII kl. – Arūnas Mockus, besimokantis Vainuto vidurinėje mokykloje, o vyriausiųjų grupėje nugalėjo Andrius Skirkevičius iš Šilutės pirmosios gimnazijos.

Gražiausiais pripažinti inkilai įsikurs Šilutės H. Šojaus dvaro parke, miesto centre.

„Mažieji dalyviai pageidavo savo rankomis gamintus inkilus iškelti prie savo mokyklų. O mes tai sveikiname, juk bus smagu visą vasarą stebėti kas inkiluose apsigyveno, ar buvo perima“, – pasakojo R.Lydis.

Kitus inkilus parko darbuotojai iškels prie Vileikių pasienio užkardos.
„Likusius būtinai įkelsime prie pažintinių takų mūsų parke“, – aiškino R.Lydis.

Pirmą kartą Šilutės rajone surengtas toks renginys turėtų įgyti savo tradicijas.

„Tikimės, kad ankstyvą pavasarį mokyklose inkilų gaminimas taps tradicija“, – vylėsi parko vadovas.

Visi konkurso dalyviai žinos kokiame miške ir kurioje vietoje bus įkeltas jų rankomis pagamintas inkilas, o ar gyvens jame koks nors sparnuotis, teks išsiaiškinti pačiam meistrui.