Nors lauke nėra taip šilta, tačiau pavasarinė gaiva sakurų žydėjimo nesustabdė. Antradienį Neries krantinėje esantis sakurų parkas jau pasipuošė reto grožio žiedais. Ir kaip sako dekoratyvinių medelių specialistas Kęstutis Ptakauskas, iki savaitės galo parkas atsiskleis visu savo grožiu.

Pašnekovas patvirtino, kad antradienį iš tiesų galima vadinti sakurų žydėjimo pradžia: „Mano asmeninės sakuros taip pat šiandien jau pražydo. Augalai jau pilnai žydi. O visoje Lietuvoje visos sakuros iki savaitės galo jau pilnai pasipuoš. Šiemet jų žiedai buvo sukrauti žymiai anksčiau. Šiais metais jos labai ankstyvos. Paprastai jos pražysdavo tik balandžio gale. Dar vakar buvo tik keli žiedai, o šiandien sakuros jau gražiausiai žydi.“

Anot jo, panašu, kad šiemet sakurų žiedais galėsime džiaugtis ilgiau nei įprasta, nes nėra taip šilta: „Aš manau, kad šiemet sakuros žydės ilgiau – dvi ar tris savaites. Viskas dėl to, kad nėra karšta. Tiesa, būtų gerai, kad ir vėjo nebūtų, nes jis nupurto žiedus. Mažas šaltukas joms nėra baisus. Iki dviejų laipsnių šaltis šiems augalams neturėtų pakenkti“, - kalbėjo specialistas.

K. Ptakauskas teigė, kad Neries krantinėje tuoj pasirodys minios žmonių, kurie bandys pasidaryti kuo daugiau nuotraukų. Jo manymu, šiai maloniai masinei isterijai pasiduoda vis daugiau sostinės gyventojų ir svečių. Sakura, kaip sako šių japoniškų medelių specialistas, pražysta bene pati pirmoji, todėl ne veltui ji siejama su tikrojo pavasario atėjimu ir gera nuotaika.

GRYNAS.lt primena, kad 2015 m. sakuros šioje vietoje pražydo balandžio 22 d., 2014 m. sakuros pražydėjo balandžio 11-ąją, 2013-aisiais ir 2012-aisiais – gegužę, o 2011 m. - balandžio pabaigoje.

Sakurų sodas Vilniuje įkurtas 2001 m. minint Japonijos diplomato Čijunės Sugiharos, rezidavusio Kaune ir karo metais išsaugojusio maždaug 10 tūkst. Lietuvos, Lenkijos ir Vokietijos žydų gyvybių, 100-ąsias gimimo metines.