Ilgąjį savaitgalį kviečiame pradėti Neries regioninio parko lankytojų centre (Vilniaus g. 3, Dūkštos), kur š. m. rugpjūčio 13 d. 10 val. vyks praktinė–edukacinė pamoka apie medinių Vilnijos krašto pirkių puošybą ir mažąją sodybų architektūrą – tvoras ir tvoreles. Čia sužinosite, kuo skiriasi vėjalentė nuo karnizo, kas yra „lėkis“ ir nuo ko jis saugo namus, kaip „karūnuojami“ langai ir kokiais ornamentais savo pirkias puošė šių apylinkių gyventojai. Tai pat pasižvalgysite po tradicines ir gamtinėje aplinkoje labiausiai tinkamas tvoras bei tvoreles, pasisemsite įkvėpimo ornamentavimui.

Teorinės žinios apie puošybos subtilybes bus iškart išbandomos praktiškai – prisiliečiant prie medžio ir kuriant medinius lėkius. Juos seminaro dalyviai galės pasiimti ir papuošti savo sodybas.

Kūrybinės dirbtuvės – nemokamos. Visomis reikalingomis medžiagomis pasirūpins organizatoriai. Numatoma pamokos trukmė: 2 – 3 val. Išsamesnė informacija apie projektą bei atvirą edukacinę telefonu: 8 645 84683 arba el. paštu: karolina@neriesparkas.lt.

Šeštadienį vyksianti pamoka – dalis Neries regioninio parko direkcijos organizuojamo projekto „Grabijolai: kūrybinė paveldo laboratorija“. Projekto metu Grabijolų kaime (Elektrėnų sav.) tradicine puošyba bus papuošti 3 namai, o pagrindinė kaimo gatvelė pasipuoš 150 metrų naujų medinių tvorelių.