Daugiabučio bendrijos vadovai skėsčioja rankomis – tokia tvarka ir nieko pakeisti neįmanoma.

Sukilėlių prospekte esančio dvylikaaukščio renovacija jau baigta. Pastato sienos apšiltintos, visi darbai baigti, beliko namą priduoti.

Apžiūrėti namo atvyko įvairiausios tarnybos ir štai prasidėjo „problemos“ - ugniagesiams užkliuvo, kad daugiabučio namo laiptinių balkonėliai yra įstiklinti. Šie darbai, namo bendrijos pirmininko Vaido Gaidukevičiaus teigimu, atlikti dar prieš 6 metus ir tuomet niekam tai neužkliuvo.

„Ugniagesiai traktavo, kad tai neatitinka reikalavimų ir reikia juos išimti. Va tokia bėda. Mes pačių langų neišėmėme – išėmėme tik varčias. Viskas bus padaryta. Tuo metu leido langus susidėti, pažiūrėjo geranoriškai. Dabar reikia priduoti, ugniagesiai prisikabino. Kol namas nepriduotas, aš jų sudėti negaliu“, - teigė V. Gaidukevičius.

Į GRYNAS.lt kreipėsi nepatenkinti gyventojai, kurių teigimu jau 6 savaites langai sudėti laiptinėse, į vidų lyja, pučia vėjai.

„Ne renovacija, o kažkoks košmaras. Kur tai matyta, kad laiptinės be langų. Nesąmonė kažkokia. Kur tai matyta, kad taip būtų renovuojami namai. Jau kiek daug laiko taip. O dar kiek reikės gyventi be langų, niekas nežino", - piktinosi namo gyventojas.

Kauno savivaldybė patvirtino, kad išties namo pridavimo procedūros užsitęsė, nes ugniagesiai pareikalavo atlikti namo plokščių atsparumo ugniai tyrimą. Užkliuvo ir minėti langai.

Tačiau tuo daugiabučio problemos nesibaigė. Išėmus langus atsirado kitos bėdos.

„Mes langus susidėjome, kad neskraidytų karveliai ir neterštų, neperėtų savo paukštukų, kaip buvo anksčiau. Dabar išėmėme. Dabar ateis paukštukas, pridergs, eis vaikas ir užsikrės. Tai vėl bus kaltas pirmininkas, kad neprižiūri tvarkos. Išrašys sveikatos priežiūros centras baudą. O kaip aš tuos paukštukus išvaikysiu? Nuodyti negaliu. Čia užburtas ratas – visos institucijos nori bausti, o sprendimo neduoti“, - sako V. Gaidukevičius.

Planuojama, kad namo pridavimo procedūros bus baigtos gruodžio 21-ąją dieną.