Šis skaičius negalutinis, dar registruojasi naujos komandos ir tokių miegalių tikriausiai atsiras ir vėliau. Priimami visi - traukinys ilgas, teigiama organizatorių pranešime spaudai.

Smagu, kad tiek bendruomenių prisijungė prie projekto, kad augina nuostabius moliūgus, o svarbiausia, kad „gamtos kalba” - girdi, mato, liečia, užuodžia ir viską patiria kartu su vaiku. Šiame technikos ir robotų pasaulyje vaikui labai svarbus yra bendravimas su artimos aplinkos žmonėmis, užsiėmimai gamtoje, ekologinės savimonės ugdymas. Tėvams - tai atotrūkis nuo pašėlusiai greito gyvenimo tempo, įtampos, nuovargio.
Vaikai augina moliūgus

Stop! Nejunkime vaikams kompiuterio ar televizoriaus. Geriau kartu nueikime palieti moliūgiuką! Laistydami jie daug ką pastebės: koks lapas žalias, mėlynas dangus ir oras šiandien nuostabus, paukšteliai suka ratą virš galvos, moliūgas naujus žiedus išvynios. Kiek daug minčių ir klausimų, į kuriuos atsakymus surasite kartu. Svarbu – ieškoti ir tikėti!

Vaikams labai patiko auginti moliūgų daigus. Juos domino pačios sėklos: jas apžiūrinėjo, uostė, žinoma, ragavo. Ignas pagalvojęs pasakė, kad jų skonis primena riešutų, o kitas berniukas vardu Nojus paklausė, ar neišdygs moliūgėlis pilve, jeigu jis suvalgys sėklą.

Kiekvienoje grupėje vaikai sėjo po savo sėklytę. Kiek nuotykių jie jau patyrė! Aiškinosi, kas išlindo pro vazono dugną. Į baltas kirmėlytes panašius siūlus kai kas siūlė net nukirpti. Bet atsirado protingų, kurie pažino moliūgo šaknis, nes prieš tai auklėtojos jau buvo paaiškinusios sėklytės kelionę.
Vaikai augina moliūgus

Virš žemės iškilusius daigelius vaikai pavadino kareiviais, nes jų žali lapeliai su baltu, žemėmis aplipusiu stogeliu dar kovoja, kad nukristų sėklos kepurytė. Kiekvieną rytą jie energingai skaičiuodavo, kiek dar kareivėlių kovoja!

Per Šeimos šventę vaikučiai dovanojo tėveliams moliūgų daigus. Pastarieji nustebo, bet ir džiaugėsi. Aišku, buvo pasisakymų, kad neturi kur auginti, kad nėra laiko, gal auklėtoja galėtų užauginti. Tačiau tai buvo vienetai. Dauguma džiaugėsi, gyrėsi, kad veš močiutėms. Dvi mamos žadėjo juos auginti balkone. Kai kurios nepažino, kas tai per augalai. Sužinojusios, kad tai moliūgai ir supratusios, kas ant jų užaugs, laimingos iškeliavo namo ieškoti jiems tinkamos vietos.